Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Nadja: Nadi robota mám pár dní. Hned jsem vyzkoušela mrkvovou polévku, nasekal mrkev, brambor, osmažil na másle, pak jsem dolila vývar a vařil. Při vaření míchá. Nastavíš si čas jaký chceš. Nic nepřipálí. No a nakonec rozmixuje krásně do hladka.
Nádoba je na 2,5l. Vidíš jak to v hrnci vypadá. Kdykoliv ho otevřeš a ochutnáš. nemůže nic přetéct, protože víko je utěsněné gumovým těsněním. Koření nebo dolívat vodu můžeš přes zavíratelné okénko. V nádobě je měrka a i označení min. a max.
Svíčkovou v něm dělat asi hodně dlouho nebudu, protože tu vařím z 2kg masa a mám jí 5l😁. V pátek mám v plánu zeleninovou polévku bez mixování.
No a v sobotu v něm budu míchat kapustové karbanátky. kapustu mě v páře uvaří, pak rozseká a nakonec zamíchá s masem.
Koprovku nevařím 😁. Co vaříš to i vidíš a lehce ochutnáš

Jajajajaapaja: no vidíš, a za tu dobu museli vychovat další pokolení.......
Ale je pravda, že na podzim se dny krátí a čím jsou kratší, tím více utíkají. A od září už aby se sháněly dárky - tak se nemůžeme divit, že obchody reagují koledama. V posledních letech v TV koledy moc slyšet nejsou, tak alespoň v těch obchoďácích.

MarcelaPa: Marcelko, to je nádherný oběd, škoda se do toho zakousnout. Ty to umíš tak krásně nazdobit, až oči přecházejí. Mňaaam !!!

Nadja: mám to stejně, všechno pěkně pod kontrolou, co vidím a ochutnám - je jistota.

tara23: máš už vyzkoušené smetanové omáčky a polévky, které se zahušťují (svíčková, koprová, kulajda, .....) - mám obavu, že by mohly vytéct nebo se připalovat na dně - dělám minimálně 2 litry, ale spíše více, pokud je možno.

Nadja: ono to uteče,, když jsem nastoupila do práce, jeden kolega už od září říkal "za chvíli je tu Mikuláš", a měl pravdu, uteklo to hodně rychle. Dneska koukám z okna na čapí hnízdo, nedávno se čápi vraceli, a za chvíli odletí 🤔

Dobré odpoledne 😊, my jsme dnes k obědu měli letní borůvkové lívance.

Nadja: Nadi jak půjdou děti do školy, začnou hrát všude koledy 😀, to uteče

tara23: dej pokoj s vánocema, je teprve půlka prázdnin a já chci příjemné teploučko, nemám ráda zimu. :-D

Nadja: Nadi přesně to jsem já, jak něco uklidím, tak to tam zůstane 😀. Varný robot je hlavně hlubší, ale široký není.
Myslím si, že by jsi ho užila , jeden přístroj co je na všechno. A ovládání jednoduché. Symboly a kolečko kterým si jen nastavíš váhu, čas a nebo rychlost.
Sousedce přijde zítra 😀 a ta nemá doma vůbec žádného pomocníka, vše dělá ručně. nemají ani mikrovlnku. A nadchla se rychle😀

Jajajajaapaja: Jaruš já jsem pravý opak, čím jsem starší, tím víc pomocníky do kuchyně chci. Já se svýma rukama bych už nic neudělala. Kdybych je neměla, nevařím. Normální friták, jsme vyhodili už dávno. Koupili jsme si před lety HF. Když odešel sporák, tak jsme si nový koupili i s HF, tak jsme starou vyhodili. Na poličce místo něj je rýžovar. Máme taky mrnavou kuchyn a chci mít všechno po ruce. Na sektorce mám jen vakuovačku, tak jsem řekla, že ta se uklidí a bude tam varný robot. Zatím to tak je. Můj puntíčkářský manžel, už vše proměřuje a řekl, že když se šoupne mikrovlnka, tak nastaví poličku a robot se vejde.
Sice robot je malý ale na pracovní desce překáží. Starého robota se zatím nechci zbavovat, protože má velkou mísu a nemáme ho snad ani 2 roky.
Byly by s varným vedle sebe. Budu je mít oba v zádech. PH už mám strašně let, když jsme ho koupili, tak jsem schovala papinák, který ted vytahuji jen když koupíme 2 kolena 😁.
Já kdybych neměla PH a nebo papinák hovězí guláš bych nevařila. Svíčkovou dělám na pomalé pečení v troubě.
Prostě já už bez těhle pomocníků neumím vařit. Snad už mám vše 😀. Jedině bych snad vyměnila starý ruční šlehač, s ním dělám pomazánky a br. kaši 😀. Ale za chvíli jsou vánoce a mladí se budou ptát co chceme .........😀😀

Jajajajaapaja: tak papiňák já využívám dost často, hlavně na hovězí maso, uzený jazyk apod. co se jinak musí dělat hodně dlouho. Papiňák zkrátí čas tak o cca polovinu - např. jazyk je měkkoučký tak za 1:30 hod. Jinak jsem měla spoustu el. udělátek, ale po čase jsem je opustila. Friťák jsem si koupila brzy poté, co se tu začaly prodávat - byl úplně primitivní, bez filtru atd, jen hluboká nádoba se sítkem na potraviny; několikrát mi olej vypěnil a přetekl, tak jsem se ho rychle zbavila a jiný už jsem nechtěla. Řekla jsem si, že je to zbytečně velký krám na linku.
Já také musím mít přístroj trvale na lince, abych ho používala. Jak ho dám do skříňky, tak je konec s používáním.

tara23: jj, tak ten mě při prohllížení na webu také zaujal. Děkuji za odpověď. Možná o něm začnu uvažovat, tak se Tě budu vyptávat :-D:-D:-D;-) Ale zatím nevím, zdá se mi móc velký do mé pidikuchyňky.

tara23: je pěkný , určitě ho využiješ. Já bych ho nechtěla, už žádný krám nechci, kdybych měla místo,kde by mohl trvale stát, ale abych ho uklízela a zase vyhrávala , to pro mě není. Stačí když mi na lince stojí friťák-použiji tak 3x za rok na hranolky, robot--než bych vyměnila metly-struhadla, udělam to ručně. Dostala jsem pomalý hrnec, uměl toho hodně, vzali si ho zpátky, ani jsem ho nevybalila. Nechci ani tlakáč. Tyhle vymoženosti nechám mladým, já bych to nevyužila.

Nadja: Nadi díky, mám ten nejlacinější. protože jsem původně chtěla jen varný mixér. Pak manžel našel tenhle robot a ještě byl o 1000kč zlevněný v akci
www.zbozi.cz/vyrobek/catler-tc-8010/

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli