Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezké odpoledne:-), potřebovala jsem se zbavit zeleniny a proto jsem si vybrala recept od Johanky128. Krůtí kousky s dvojím celerem a kadeřavou kapustou. K tomu jsem udělala šťouchané brambory s červenou cibulkou a anglickou slaninou. Bylo to moc dobré.
K večeři manžel připraví tatarák s topinkami.

MarcelaPa: Marci v pohodě neomlouvej se:-K:-K

Nadja: jj, přesně tak, Nadi.:-K

Simona Skolakova: jj, vypadají hezky a je fajn, že je to směs - ta je vždycky lepší než jen jeden druh. Ale cena je určitě už někde jinde.

Simona Skolakova: Simčo, omlouvám se, spletla jsem se, zaměnila jsem houby mražené za sušené.;-(

Nadja: Nadi, máš pravdu, já jsem se spletla, myslela jsem na sušené houby a oni to jsou mražené, jak psala Simča.

Nadja: Nadi ano tyto houby kupujeme,tak jsem se nespletla:yes::-K

tara23: Věrko, v každé rodině jsou jiné zvyky; já myslela, jestli k tomu máš nějaký konkrétní důvod. U nás se např. nikdy nevařily kynuté houskové knedlíky - mamka je nemohla kvůli žlučníku a taťka je neměl rád, protože se omáčkou nacucaly tak, že se celé rozblemcly. Tak jsme je vařili s práškem do pečiva - ty byly takové tužší. Kamarádka zase dělá knedlíky bez jakéhokoliv kypřidla, ani sníh nedává, ale prý jsou dost tuhé, a jim to vyhovuje. Já jednou neměla burizony, tak jsem do nich dala žloutek a sníh z bílku, a také nám chutnaly.
Jako sváteční jsme mívali ve vodě nebo na páře vařené malé kulaté knedlíky z housek či rohlíků, mléka, vajíček, másla, s minimem mouky - a to byly sváteční knedlíčky k zající na smetaně nebo ke svíčkové a krájely se jen na poloviny.

MarcelaPa: houby mražené (z již dávno neplatné slevové akce) ;-)

tara23: Recept mám od maminky spolužačky a ty je vařili jako sváteční jídlo

Nadja: já právě nedávám ani prášek do pečiva, ani burizony. A jsou to takové nadýchané , jemné buchty

U nás dnes zbytkujeme, tak Petr bude mít těstoviny s vajíčkama, já opečené brambory s volským okem.

Nadja: Nadi já nevím, prostě mi k omáčce nejdou. Asi tím že je v nich sníh a jsou takové nadýchané, buchtové :-)

tara23: proč hrnkové knedlíky nedáváš k omáčce? U nás se vařily také spoustu let a hlavně k omáčkám. Teď hrnkové knedlíky vlním v mikrovlnce a také je používám bez omezení - jen je u nich potřeba vychytat ten správný čas podle své mikrovlnky (když se čas přetáhne, knedle tvrdnou).

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek