Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré rady na každý den

Paprika nepálí.
Aby nepříjemná palčivost paprik zmizela, rozřízněte papriku napůl, odstraňte všechna semínka a potom vnitřek pečlivě nasolte. Nechte alespoň hodinu působit a potom opláchněte. Pak můžete papriku použít obvyklým způsobem.

Hella:Díky za alobal a dírku do jogurtu;-)určitě vyzkouším obojí:yes:

Hella: Tak alobal...to zkusím, díky:yes:

Hella:Hm tak ten alobal vyzkouším, to mi zní jako dobrý nápad :yes:, já tam vyměňuju doposud papírové ubrousky

Alobal šetří energii.
Když odmrazujete mrazničku, vymyjte jí na závěr octovou vodou. Nebudou se v ní držet pachy. Když bude suchá ,vyložte šuplíky alobalem. Nejenže se tak rychle nepokryjí námrazou, ale zároveň lépe udrží chlad a můžete mrazák zapnout na nižší stupeň.

Hella::-D:-D:-D raději to nech tak..buď ráda,že žádnou(třísku)nemáš;-):-)
a fakt to na vnučce fungovalo:-?tomu bych nevěřila:-O:-Opořád dumám,CO způsobení vyražení:-Dtřísky na povrch:-D

rebeka:¨spagetka: To s to třískou mě taky zaujalo. Onehdy jsem to tak namazala vnučce a skutečně prý po odlepení náplasti byla tříska venku. Ale co nevidím na vlastní oči... Tak teď marně čekám, až si zadřu třísku sama a né a né se mi to povést :-D:-D:-D Tak snad to někdo zkusí :yes:

Hella:o tomto způsobu zavařování jsem slyšela,ale zatím neměla odvahu to vyzkoušet..ale proč to nezkusit..až seberu odvahu,tak to možná prubnu;-)
jinak..tohle fórum je fajn,prima vychytávky
s tou třískou:-O:-O to tedy nevím..tomu nevěřím...a ze své praxe ž vůbec ne..na to je osvědčený višněvského balzám,který třísku"vytáhne"na povrch,pak jde snadněji extrahovat;-)

Zavařování v myčce.
Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 °C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř. Pak je ulože do spíže.

Hella:tak o tomhle jsem teda nikdy neslyšela - proč zrovna hnědý cukr?:-O Chápu, že s mýdlem vytvoří kašičku, ale neumím si představit, čím mi ta směs tu třísku vytáhne..Cukr mi přece kůži zaleptá ...mýdlo i dezinfikuje, no nevím

Jak na třísku.
Někdy si zarazíme třísku tak hluboko, že nejde ven ani pinzetou. Kousek mýdla zvlhčete vodou tak, aby bylo měkké a smíchejte ho se špetkou hnědého cukru. Směs dejte na náplast a přiložte na zraněné místo. Nechte přes noc působit. Ráno náplast sundejse a tříska bude venku.

Pevný provázek.
Když potřebujete převázat balík, málokdy se vám podaří provázek vypnout tak, aby byl těsný. Pokud ho nejdřív namočíte do vody, mokrý zavážete a teprve pak necháte uschnout, vypne se sám, bez toho, abyste se museli namáhat.

Dobrá rada se vždycky hodí.;-)

Moc dobré, já sice MF Dnes odebírám, čtu i přílohu,ale časem zapomenu;-(, takže jsem ráda, že si zde mohu počíst:yes::-D

Hello tvé rady jsou výborné:yes::yes::yes::yes::yes:Je to skvělý nápad založit toto téma:yes::yes::yes::yes:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, před 6 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli