Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!
28. 3. 2022 Vaření
Sledujete pořad o vaření Prostřeno? Připravili jsme pro vás přehled toho, co vás tento týden čeká. Veronika zahřeje plotnu s cibulovými kroketami, Ivana usmaží lívance a Simona vsadí na delikátní italský dezert panna cotta. Co ještě se bude vařit?
Dámský souboj
Prostřeno bude i v tomto týdnu stát za to. Na rozdíl od minulého týdne se následujících pět dní mezi sebou utkají jen samé dámy! K plotnám se totiž postaví pět žen různého věku i profesí, které se budou snažit ukázat, že právě jejich kuchyňská praxe je přesně tím, co si zaslouží výhru. Seznamte se s nimi v naší galerii! Tentokrát to bude pořádně napjaté a je jasné, že i úkol týdne, na první pohled velmi snadný, může zamíchat kartami.
Mohlo by vás zajímat
Cibulové krokety
V pondělí se k plotně postaví Veronika. Vařit bude ve svém bytě a v jejím menu se objeví kanapky, polévka z pečené zeleniny nebo vepřová roláda s cibulovými kroketami. Krokety jsou oblíbenou, byť trochu náročnější, přílohou. Zkuste si třeba podle našeho receptu připravit plněné bramborové krokety. Hodí se jako příloha nebo i jako předkrm.
Mohlo by vás zajímat
Lívance s žahourem
V úterý pozve do svého bytu Ivana své hosty. Kuchyní zavoní lívance s žahourem. Znáte tuhle typickou jihočeskou borůvkovou specialitu? Žahour se nejčastěji připravuje v létě, kdy je na jihu Čech dostatek čerstvých borůvek. Ale udělat jej můžete klidně kdykoliv, třeba i na sklonku března. Jak na lívanečky si přečtěte tady, co je to žahour zjistíte zde:
Mohlo by vás zajímat
Salát z červené řepy
Ve středu bude vařit Vlasta a připraví mimo jiné salát z červené řepy, krémovou česnečku a kynuté máslové koláčky. Pokud jste právě na ně dostali chuť, upečte si máslové koláčky podle našeho receptu. Anebo vsaďte na salát z červené řepy, ten se pro předjarní období skvěle hodí.
Mohlo by vás zajímat
Slaný závin
Ve čtvrtek bude vařit Blanka. Udělá slaný závin z listového těsta, kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, zapečená kuřecí prsíčka s rajčaty a nepečený dortík s ovocem a zakysanou smetanou. Nepečené dorty obecně patří mezi velmi oblíbené. V nejsnazší verzi stačí jen naskládat do formy piškoty, přidat zakysanou smetanu, případně ovoce, a nechat odležet. Ale variací je více a každý si zvolí podle náročnosti i toho, co mu chutná.
V pátek se ke sporáku u sebe doma postaví Simona. Bude dělat hovězí vývar s nudlemi, kuřecí se šťouchanými bramborami a jako dezert panna cottu s ovocem. Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je lehký dezert, který zvládente připravit doma taky. Zkuste to třeba podle našeho videa:
A jak to dopadne v Prostřeno? To se nechte překvapit! Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno!
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Upečte dětem k jejich svátku cupcakes (kapkejky). Jsou jednoduché na přípravu a děti z nich budou mít radost
Nejjednodušším vhodným korpusem je muffin. Upéct muffiny je jednoduché a zvládne to kdejaký začátečník. Udělat krém nebo polevu také nemusí být… Číst více
Vykostit kuře dá trochu práce, ale pak z něj můžeme upéct výbornou roládu s křupavou kůží. Názorné video poradí, jak na to
Kuřecí roláda bývá majstrštykem domácí kuchyně. Maso s výbornou náplní v úhledném balíčku krájíme na kolečka. Z jednoho kuřete tak připravíme 6–8… Číst více
Už jste slyšeli o Babyccinu? To musíte s dětmi vyzkoušet. Poradíme, jak jim tuto dobrotu připravit doma
Usrkávání černého horkého nápoje s hořkou chutí a mlékem, cukrem či jen tak, je ranní rutinou mnoha z nás. Děti jsou naše věrné kopie a dělají vše,… Číst více
Snídaně, svačinky a dezerty, které mohou i ti nejmenší. Představujeme recepty sice sladké, ale bez cukru
Většina receptů má jako základ tři ingredience: banán, mouku, vejce. Není tedy nutné mít plnou spíž, a přesto se dají kouzlit barevné a veselé… Číst více
Jak vytvořit domácí plastelínu pro děti? Suroviny najdete ve vlastní kuchyni
Jak udělat domácí plastelínu v kuchyni? Děti se učí napodobováním a jsou to naše nejvěrnější zrcadla. Pokud rodiče něco stále dělají v kuchyni,… Číst více
Pečeme s Ivou: Roztomilé chobotničky můžete s caparty připravit na Den dětí!
Nevíte, jak o víkendu zabavit děti? Vezměte je do… Číst více
Den dětí: Oslavte jej s nápaditě a stylově. Vyrobte jim želé hady, housenky z ovoce nebo domácí nanuky
Den dětí je příležitostí udělat dětem radost.… Číst více
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar
Polévka složitého názvu kotosoupa avgolemono je… Číst více
Zvířátka z banánů pro nejmenší strávníky: Naše video vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým
Banán je v dětském jídelníčku velmi populární ovoce. Děti s ním začínají již v kojeneckém období a často se jím nahrazuje cukr v moučnících i… Číst více
Co dobrého připravit dětem? Nepečený cheesecake s čerstvým ovocem je to pravé
Nepečený cheesecake mezi dalšími nepečenými dezerty a dobrotami jednoznačně vyniká. Vypadá luxusně a přitom si na jeho přípravu mohou bez obav… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na nadýchané a vláčné lívance bez kynutí? Je to hračka!
Dokonalá červená řepa: Zachutná vám s kozím sýrem, balzamikovým octem i s čokoládou
Regionální recepty: Jindřichohradecký žahour je kaše, která vlastně není kaší
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 19 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 21 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno 22. 4. 2024 08:03