Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

na trhu jsem ještě sehnala krásný kopr - takže koprovka s knedlíkem, máme jí totiž moc rádi:-p

U nás dnes bude pečené vepřové, bramborový knedlík a zelíčko.Václave ty jsi skrytý talent, máš básnické střevo.Toto u každého velmi obdivuji.:-K

I když máme bůček rádi, kuřecí nám též nevadí. Když je pěkně pečené, tak ho taky můžeme. Když ho potřem česnekem a do trouby s kuřetem. Na kuře mám koření s ním se v zlaté promění. Povrch jeho zavře se , šťavnatě se upeče. Kuře stále podléváme, na brambůrek šťávu máme. Kousek másla nakonec, nasmíš býti lakomec. Salátek k tomu být musí, kdo jak má rád ať jen zkusí. Někdo salát zelený , jiný zas okurkový. Někdo si dá kompot k tomu i brusinky u ssta hromů. Ještě pár skleniček máme, to si zase pochutnáme.

Dobré ráno, tak u nás dnes zapečený kuřecí plátek s broskví a sýrem, udělám k tomu hranolky a pro dcerku pár vařených brambor.:-p:-p

Dnes jsme měli k obědu hovězí roštěnku a knedlíkem, kterou vařil manžel.O to víc mi to chutnalo.:-))

Egas1. AHOJ. Václav

Dnes díky skládání dřeva, trochu rychlovda.Dojedli jsme polévku Madloch s houskou a budou Gyrosové řízečky se Švýcarským bramborovým salátem a mám upečenou ke kávě Kanadskou buchtu-suma sumárum mezinárodní oběd:-D:-p

Václave ,číst Tvoje příspěvky je lahůdka jako ten guláš.

Včera večer som uvarila veľký hrniec kapustnice s mäsom a klobásou a upiekla som pirohy, náplň - zase kyslá kapusta s klobásou a slaninou. ( Kapusta s kapustou.) Cestujeme, ale z pirohov si vezmem na cestu a kapustnica počká do večera.
Zdravím všetkých!

Knedlík houskový, guláž vepřový, od včerejška hotový. K omáčkám se dobře hodí, jsou li aspoň den hotový. V Čechách každý dobře zná, guláž že se ohřívá. Čím víckrát ho ohříváme, více chuti dodáváme. Jen v té naší unii je jim to prý nemilý. Vadí jim i zbíjačky, tlačenky a jitrnice, prý máme jíst více PÍCE (Myslím tím zeleninu z dovozu). Ale my se nedáme, prasátko si zbouráme. Políveška byla včera, v lednici je od večera. Tu si taky ohřeju, pak si guláž s knedlem dám a dřímotě ulehám. Odpoledne, vždyť už znáte, bude káva tak o páté. Štrůdl k tomu a pak bednu, od které se ani nehnu. Večer si jen něco dáme, plnou lednici zas máme. Sakra to zas přibereme, když furt tou hubou meleme. HI HI HI Václav (fotky nejsou mé). (Dodám po obědě).

Drahomíro neregistrovaná - zadej do vyhledávače na pravé straně vepřové maso - vyjede ti spousta receptíků. Věřím, že si vybereš, budeme rádi, když se zaregistruješ, vyfotíš "papání" a přidáš se k nám ;-)

Drahomíra

23. 10. 2009 19:13

Dobrý den,
Nemohl by mi někdo z Vás poradit nějaký recept z vepřového masa na víkend ? Minulý víkend jsme zabili naše prasátko Ctirada, tak si chceme ukuchtit něco dobrého :-P Předem Děkuji.

Krásný den všem, dnes jsem narazil na užasný web plný kuchyňských potřeb a receptů.. podívejte se na www.premiumbrands.cz
R.

Naďo:-),nevím kolik té zeleniny máš:-O,ale pokud máš po ruce kus masa na dušení(plec,hov.kližku),tak ho nakrájej,hoď na cibulku,nech dusit,před zahuštěním vmíchej zeleninu a s vař.bramborem máš večeři(oběd) po ruce.
Jestli máš po ruce minutkové(kuřecí),tak ho nakrájej na nudličky,orestuj společně se zeleninou,přidej kečup nebo smetanu-podle chuti,k tomu rýži a je.
A nebo poslední;oloupané brambory nakrájej na kostky/plátka,promíchej se zeleninou,okořeň a dej zapéct buď s vajíčkem,nebo se smetanou(sladká,nebo zakysanka);-).No i když nevím,jestli ti bude něco vyhovovat,tak to mě napadlo jako alternativy pro tebe;-).Přeji příjemné vaření a hezký zbytek dne:-).

Naado co kdyby jsi uvařila rýži a udělala rychlé zeleninové rizoto je to rychlé a zelenina by se spotřebovala.;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více