Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

To nejlepší z gastronomie v Mariánkách
Zdroj: Pixabay

Plánujete letní dovolenou a vaším cílem jsou Mariánské Lázně? Chcete si během dovolené nejen odpočinout, ale také pochutnat na nějakém dobrém jídle? Proč ne, i o tom dovolená může být. Navíc si každé jídlo během ní můžeme vychutnat, nemusíme nikam spěchat. Kam si v Mariánkách zajít za gastronomií?

Lázeňský život, to nejsou jen procedury

Mnoho lidí jezdí do lázní jen proto, aby si odpočinulo od starostí všedních dní, a hlavně aby nechali hýčkat svoje tělo pod rukama profesionálního maséra nebo ponořené v minerální koupeli. Nejen to je ale náplň pobytu v lázních, vždyť už naši předci se procházeli po kolonádě, v jedné ruce kalíšek na popíjení pramenů, v druhé lázeňskou oplatku.

Tip číslo jedna: Za poctivou gastronomií do restaurace VILLA PATRIOT

Součástí hotelu Villa Patriot je stejnojmenná restaurace, ve které se specializují na využívání regionálních surovin té nejvyšší kvality. Ryby, víno, sýry a další. Každý týden se na jejich menu objevují nové a nové speciality, v letních měsících na terase grilují.

Tip číslo dva: Zážitek na vás čeká v hotelu SwissHouse

Zatoužili jste po něčem jedinečném, na co budete dlouho vzpomínat? Vyrazte do hotelu SwissHouse. A pokud se do Mariánských Lázní vydáte ve správnou dobu, můžete se těšit na gurmánské menu z těch nejlepších lokálních surovin. O uspokojení vašich chuťových buněk se postarají kuchaři Jan Thiel a Václav Černý, který je držitelem ocenění Grand Restaurant.

Víte, že zdejší kuchaři vyhoví jakémukoli vašemu přání a stravovacím potřebám? Na své si tu tak přijdou i celiaci, vegetariáni a další.

Tip číslo tři: Na českou kuchyni do Restaurace U Pidly

I na dovolené dáváte přednost české kuchyni, nepohrdnete ani skvěle připravenými rybími specialitami? Pak byste neměli minout restauraci U Pidly. Tenhle malý rodinný podnik se nachází v centru Mariánských Lázní a rybí pochoutky jsou zdejší specialitou. Ryby pochází z vlastních chovů, případně od rybníkářů z okolí, těšit se můžete na rybí polévku, kapří tatarák, restované mlíčí i sumce na kmíně.

Tip číslo čtyři: Navštivte proslulou Modrou cukrárnu

Kdo v Mariánských Lázních nezašel do Modré cukrárny, ten se dopustil obrovské chyby. Proslulá cukrárna v těsné blízkosti lázeňského parku vás pozve na kvalitní kávu, zákusky vlastní výroby i chutnou gastronomii. Na zdejší palačinky s tvarohem a čerstvými malinami budete vzpomínat ještě dlouho poté, co se vrátíte domů.

Tip číslo pět: Na kávu do Edward Café

Procházka po kolonádě dokáže vyčerpat, potřebujete trochu povzbudit a vlít do žil novou energii? Zajděte si přímo na lázeňské kolonádě do kavárny Edward Café, která vzdává poctu anglickému králi Edwardu VII., který si Mariánské Lázně oblíbil a jako místo letního pobytu si je vybral hned devětkrát. Kromě kávy najdete v nabídce i dezerty, koktejly nebo zmrzlinu.

Bonusový tip na závěr: Jste stejně jako většina Čechů milovníkem zlatavého moku? Na své si přijdete i v Mariánských Lázních. Tady můžete ochutnat piva z pivovaru Kronl, jen o pár kilometrů dál můžete navštívit pivovar Chodovar.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více