Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při chystání jídla na piknik: Zapomeňte na majonézu i čokoládu
Zdroj: Freepik

Krásné počasí nás vybízí k procházkám do přírody, tak proč si venku neužít i hodování? Piknik je parádní možností, jak strávit čas s blízkými a zároveň si pochutnat na dobrém jídle. Dopřejte si klid a pohodu ve stínu stromů.

Stačí sbalit deku, piknikový koš, potřebné nádobí a připravit dobroty. Vezměte s sebou také utěrky nebo ubrousky, které jsou nezbytné stejně jako sáček na odpad. Přibalte i repelent, opalovací krém, pokrývku hlavy a hurá ven.

Chyby při chystání jídla na piknik

Předejděte zklamání nebo zdravotním problémům díky následujícím bodům:

  1. Každé jídlo balte zvlášť: Mokré tousty od zeleniny nebo dresinku nejsou vzhledově ani chuťově dobré.
  2. Snadné stolování je základ: Nechystejte žádné pokrmy, které nelze jíst bez ohřevu nebo takzvaně "na koleni".
  3. Jídlo v jednotlivých porcích: Naporcujte jídlo ještě doma, nezapomeňte ani na nakrájení pečiva. Zelenina a ovoce jsou však nejlepší zpracované až na místě, přibalte si proto s sebou nožík a prkénko.
  4. Dezerty náchylné na přepravu: Řešením je připravit jednotlivé porce do uzavíratelných skleniček. Vyhněte se však těm čokoládovým a těm, které obsahují máslové krémy, abyste si nepřivodili zdravotní obtíže.
  5. Rychle se kazící pokrmy: Vyhýbejte se jídlům podléhajícím rychlé zkáze, například těm s obsahem majonézy, ale také mléčným výrobkům, mořským plodům nebo nedostatečně tepelně upraveným vejcím.

Připravte si jednoduché pokrmy – například sendviče, smažené řízečky, nejrůznější pečivo, sladké i slané muffiny. Vedle nesáhnete ani s domácími tortillami plněnými kuřecím masemNezapomeňte také na pitný režim, hodit se může i otvírák.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli