Hrátky s těstem
20. 8. 2020 Historie a zajímavosti
Máte pocit, že se vám při pečení lepí smůla a těsto na prsty? S novou kuchařskou knihou Hrátky s těstem od autorky Ivy Trhoňové tomu tak být nemusí! Pestrá sbírka slaných a sladkých receptů z droždí vás naučí, jak vytvořit ty nejvoňavější kousky jednoduše a hravě. Postupy v knize mají navíc jednu neocenitelnou výhodu – jsou navrženy tak, abyste pečivo stihli upéct raz dva.
Iva Trhoňová sama přiznává, že obvykle peče z kynutých těst jen s minimem droždí nebo s žitným kváskem a ráda si na výsledek počká – takovými recepty ostatně naplnila své úspěšné kuchařky Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Jak ale vyzrát na pečivo, když nemáte hodiny volného času? Právě to se dozvíte v autorčině nové kuchařce Hrátky s těstem.
Najdete v ní vyzkoušené recepty, u kterých nemusíte na vykynutí těsta čekat dlouhou dobu. Dvě stovky receptů jsou sestaveny tak, aby je zvládl úplně každý a s minimem času vytvořil co nejdokonalejší pečivo, jemuž se to ze supermarketu rozhodně nemůže rovnat.
Kuchařka Hrátky s těstem vznikala celé dva roky. A není divu, protože má ve výsledku 340 stran naplněných praktickými pečícími tipy a originálními fotografiemi. Slané i sladké recepty z droždí jsou rozřazeny do jednotlivých kapitol podle různých příležitostí. Některé se vážou třeba k ročnímu období, jiné ke konkrétní příležitosti. Schválně nakoukněte do obsahu:
Hned na úvod dostanete instruktáž ohledně surovin, ruční práce s těstem a nejvhodnějších pomůcek, které vám ulehčí práci a ušetří čas. A pokud se stále ještě nebudete cítit jistě jako mistr pekař, budou vám u jednotlivých receptů k dispozici srozumitelné fotopostupy, s nimiž se to už určitě podaří.
Ke křupavému pečivu samozřejmě také patří pomazánky a saláty. Ani na ně Iva Trhoňová nezapomněla, ty nejlahodnější najdete v samotném závěru knihy.
Hrátky s těstem seženete u svých knihkupců nebo přímo zde na webu vydavatele Albatros Media. Do 20. září si ji můžete objednat v předprodeji a při zadání kódu TESTO navíc dostanete poštovné zdarma. Prvních 500 z vás získá navíc speciální dárek ve formě bonusového receptu přímo od autorky.
Bonus máme i pro milovníky e-knih. Pokud si v předprodeji koupíte e-knihu zde, získáte 30 % kuchařky už teď. Můžete se tak ihned pustit do některého z více než 30 receptů a navíc s 30% slevou. V den vydání si pak jednoduše stáhnete celou e-knihu.
Tak pečlivě vypečené pečivo jste ještě nejedli – a teď si ho můžete snadno a rychle připravit sami!
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Borůvky jsou teď v kurzu. Kdo zatím neupekl koláč… Číst více
Ovocné knedlíky netradičně: naplňte je čokoládou, obalte v kokosu nebo přelijte vanilkovou omáčkou!
Lesy jsou plné borůvek a malin, po zahradě se vám… Číst více
Šťavnaté broskve neboli perská jablka jsou považována za symbol dlouhověkosti. Víte, proč?
Ne nadarmo se říká „mít tvář jako broskvička“.… Číst více
Zmrzliny, jak je (ne)znáte: Už jste měli klobásovou, tvarůžkovou nebo uzenou?
Čekají nás horké dny a tak je fajn něčím se… Číst více
Elixír zdraví: Dejte si borůvky! Posílíte svoji imunitu a možná i omládnete
Čerstvé borůvky patří mezi nejoblíbenější letní… Číst více
Červený, černý nebo bílý: Jak se liší různé druhy rybízů a jak je nejlépe zpracovat?
Keře na zahrádkách jsou právě teď úplně obsypané.… Číst více
Byliny v kuchyni: Angrešt posiluje imunitu, zpevňuje cévy a pomáhá při růstu vlasů
Malé kuličky angreštu, pokryté někdy jemným… Číst více
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Bez buřtíků opečených na ohni by to snad ani… Číst více
Borůvkový koláč jako od babičky: Jak to udělat, aby se povedl na jedničku?
Borůvkové koláče milujeme asi všichni. Ale… Číst více
Připravte si osvěžující letní sangrii! Jednoduše a podle originálního španělského receptu
Hotovou sangrii koupíte ve většině supermarketů.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (7)