Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Canapé [kanape]

yanull yanull
Canapé

Canapé, kanapka neboli jednohubka je malé jídlo, spíše předkrm. Podkladem je buď kousek chleba nebo pečiva, slaná sušenka nebo také zelenina. Vše je ozdobeno, obloženo nebo přelito něčím slaným - šunkou, uherákem, křepelčím vajíčkem, sýry, krevetami apod.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Raut

Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení.… Číst dál

Raut

Ravioli

Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě… Číst dál

Ravioli

Raw

Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V… Číst dál

Raw

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Recepce

Redukovat

Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu… Číst dál

Remoska

První remoska byla vyrobena již v roce 1957. Od té doby je stále součástí mnoha kuchyní u nás i ve… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli