Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jalovčinky

cathleen cathleen
Jalovčinky

Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě alkoholických nápojů (gin, borovička). Jsou vhodnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do marinád, a do některých těžších pokrmů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Salak

Salak patří mezi tropické ovoce a říká se mu hadí ovoce či hadí fík, a to pro jeho povrch, který… Číst dál

Salak

Salát hlávkový

Locika setá je listová zelenina, do Evropy se dostala ze Středozemí a je známo mnoho kultivarů.… Číst dál

Salát hlávkový

Salát ledový

Salát ledový má poměrně velkou a tuhou hlávku, která se podobá zelí. Název dostal podle lesklých… Číst dál

Salát ledový

Salsa

Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to… Číst dál

Salsa

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Sardinky

Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál

Sardinky

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Naposledy jste si prohlédli