Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

3 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

400 g vepřové panenky
4-5 stroužků česneku
2 lžíce medu
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.

  2. Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.

  3. Špalíčky vepřové panenky zalijeme marinádou, pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce. Je dobré nechat odležet co nejdéle, maso pak bude křehké.

  4. Na pánvičku slijeme marinádu, když je rozpálená, přidáme panenku. Ze všech stran zprudka restujeme.

  5. Přendáme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme, než je panenka měkká a skoro se rozpadá. V případě potřeby můžeme podlít vodou, ale ne moc, aby se nedusila, ale pekla.

  6. Když je panenka měkká, marináda se může rozmixovat na šťávu, ale není to nutné.

  7. Podáváme s brambory.

Poznámka

Panenku je dobré nechat odležet v marinádě co nejdéle, já jsem ji marinovala přes 2 dny a maso bylo krásně křehké a měkoučké.

Délka a stupně pečení záleží na typu trouby a taky na velikosti špalíčků - já jsem ji pekla na 230 a pak jsem ztlumila na 150.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 154 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě

Tématické fráze: marináda na vepřovou panenku veprova panenka vepřová panenka recept vepřová panenka recepty recept na vepřovou panenku medovo česneková marináda vepřová panenka na medu vepřová panenka na grilu marináda marinady na veprovou panenku recepty z vepřové panenky vepřové na česneku panenka na medu marináda na vepřovou panenku na gril recepty na vepřovou panenku medovocesnekova marinada výborný recept na marinádu na panenskou svíčkovou marinada na veprovou panenku na grilu vepřová panenka na česneku křehká panenka vepřová panenská svíčková recepty