Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě

Johanka128 Kuchařka:

3 porce Vepřové maso 0 názorů

54

Suroviny

400 g vepřové panenky
4-5 stroužků česneku
2 lžíce medu
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.

  2. Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.

  3. Špalíčky vepřové panenky zalijeme marinádou, pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce. Je dobré nechat odležet co nejdéle, maso pak bude křehké.

  4. Na pánvičku slijeme marinádu, když je rozpálená, přidáme panenku. Ze všech stran zprudka restujeme.

  5. Přendáme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme, než je panenka měkká a skoro se rozpadá. V případě potřeby můžeme podlít vodou, ale ne moc, aby se nedusila, ale pekla.

  6. Když je panenka měkká, marináda se může rozmixovat na šťávu, ale není to nutné.

  7. Podáváme s brambory.

Poznámka

Panenku je dobré nechat odležet v marinádě co nejdéle, já jsem ji marinovala přes 2 dny a maso bylo krásně křehké a měkoučké.

Délka a stupně pečení záleží na typu trouby a taky na velikosti špalíčků - já jsem ji pekla na 230 a pak jsem ztlumila na 150.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo