Jikry

Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je kladou na dno nebo na nějaký substrát. Jikry bývají často součástí surovin při vaření rybích polévek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je kladou na dno nebo na nějaký substrát. Jikry bývají často součástí surovin při vaření rybích polévek.
Lečo je jídlo typické pro maďarskou a středoevropskou kuchyni, velmi oblíbené i u nás, a to… Číst dál
Ledvinky jsou pokrm z uvařených ledvin jatečných zvířat. Už od pravěku jim byla přisuzována velká… Číst dál
Lékořice je vytrvalá léčivá rostlina z rodu bobovitých. Má silný stonek a dlouhé kořeny. Kořeny… Číst dál
Liči čínské je plodem mohutného, stálezeleného stromu, který vyrůstá do výšky až 20 metrů, a… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Likér je sladký alkoholický nápoj, jehož název je odvozen z italského liquifacere, což znamená… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál