Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mikrovlnná trouba

yanull yanull
Mikrovlnná trouba

Mikrovlnná trouba, zkráceně pod názvem mikrovlnka, je elektrický přístroj pro tepelnou přípravu pokrmů nebo jejich ohřev. Tepelná úprava se děje za pomoci elektromagnetického záření. První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA ve 40 letech minulého století. V prodeji se trouby objevily až v roce 1955. Dnes lze mikrovlnné trouby zakoupit od mnoha výrobců a se širokou škálou programů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Toffee

Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v… Číst dál

Tofu

Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že… Číst dál

Tonik

Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál

Topinky

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a… Číst dál

Topping

Topping je sirup nebo poleva s různými příchutěmi. Používá se k dochucení nebo ozdobení různých… Číst dál

Tortellini

Tortelliny, přeloženo z italštiny "malý koláček", jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál