Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panini

yanull yanull
Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se různými náplněmi, šunkou, mortadelou, sýrem či jinými lahůdkami. Někdy se použijí i kuličky z mletého masa a zelenina, vše záleží na chuti strávníka. Vše se podává zapečené.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Jidáše

Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly… Číst dál

Jidáše

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta… Číst dál

Jidášovy provazy

Jícha

Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku. Číst dál

Jícha

Jíška

Jíška (zásmažka) je potřebná k zahuštění některých polévek, omáček a šťáv pod maso i k masu. Skládá… Číst dál

Jíška

Jitrnice

Jitrnice je masný výrobek z vepřového masa a patří k typickým produktům při zabíjačce. Na Moravě… Číst dál

Jitrnice

Jogurt

Jogurt je kysaný mléčný výrobek, vyrobený kysáním (nejčastěji kravského) mléka působením mléčných… Číst dál

Jogurt

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Naposledy jste si prohlédli