Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Passata di pomodoro [Pasáta dy pomodóro]

yanull yanull
Passata di pomodoro

Passata di pomodoro je rajčatové pyré (rajský protlak) z dobře vyzrálých rajčat, bez vnitřků se semínky. Rozvaříme je v malém množství vody a propasírujeme přes síto. Lze je i nejprve rozmixovat a poté pasírovat. Můžeme je dochutit bazalkou a poté sterilovat. Připravíme si tím základ pro omáčky, polévky a pod maso.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pilaf

Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle… Číst dál

Pilaf

Piniové oříšky

Piniové oříšky, nazývané také piňón, jsou ve skutečnosti jedlá semena borovice pinie. Dozrávají až… Číst dál

Piniové oříšky

Piri-piri

Ostrá směs koření piri-piri obsahuje kromě mletých chilli papriček citronovou kůru, cibuli, česnek,… Číst dál

Pistácie

Řečík pistáciový (pistácie pravá) je malý strom z čeledi ledvinovníkovité. Vyhovuje jim suché až… Číst dál

Pistácie

Pišingr

Pišingr (Pischingerův dort) vznikl v roce 1881. Název se vžil pro označení dortů nebo řezů, které… Číst dál

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pojmy, které by vás mohly zajímat