Když jsem něco podobného udělal zedníkům, tak jen mlaskali. Když jsem jim k tomu dal čerstvý chléb, tak tam bylo jak v plynové komoře.
Jen ty fazole dávám přímo v chilli omáčce, a nedávám ani zakysanou smetanu a strouhaný sýr (ty asi mexičané neznají), ale zato dám trochu majoránky a kečupu (hot - ostrý).
Výsledek je ale podobný - chutná bašta, která vždy potěší.
Červená cibule je aromatičtější a používá se především do salátů a na chlebíčky. Je také vhodnější pro špízy.
Bílá cibule se lépe smaží, je vhodnější např. pod masa a pod..
Dávám přednost konzervaci (uvařit a šup do nálevu a sterilovat). Pro vaření je to okamžitě k dispozici. Odzkoušeno na omáčku, do rizota, do zapečených nudlí, jako příloha a pod..
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.
Tohle to není již česnečka. Do správné česnečky kromě česneku a soli patří max. lžíce sádla. Vejce nám tam babička dávala jen když jsme byli hodní.
Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby".
Kuřecí maso snese jakoukoliv zeleninu. Zkuste např. francouzskou (je tam i pórek a cibule) nebo mexickou (s fazolemi). Dobré zkušenosti mám se zeleninou, kterou kupuji v Kauflandu - Country - je to zelenina s kousky brambor nebo Chinese - je to zelenina s rýží (něco jako benátská směs). Pokud není, pak jako klasika babičina směs (ale pozor, ne každý má rád růžičkovou kapustu).
V Kauflandu prodávají již hotové maso v rolkách (kuřecí nebo krůtí). Je to jednodušší na přípravu.
Nedělám to v papiňáku jako ptáčky, ale v míse z varného skla. Protože nám chutná, tak děláme rovnou dvě.
Dělám ve dvou pánvích. Na jedné játra (vynikájící jsou kuřecí játra s bazalkou (Tesco, kaufland). Na druhé pak směs cibule, anglické nebo jiné slaniny, kousek papriky, trochu sójovky, může být i hlt vínečka. Podusit. V konečném důsledku pak k rýži porci jater a přelít směsí z druhé pánve.
V Kauflandu jsou k dostání kostičky uzeného (momentálně jsou v akci za 70Kč/kg). Já osobně nejraději plněné škvarkami. Ozdobou musí být hafo smažené cibule.
Osobně používám pekáček s roštem. Existují různé velikosti a provedení,s víkem či bez něj. V současné době jej mají v Tescu za neuvěřitelných 249Kč (Tescoma s víkem za 1990Kč). Pod rošt dávám obyčejně syrové brambory nakrájené na plátky nebo na osminky. Tukem z masa se krásně provoní a smaží. Pokud dělám brambory samotné, tak vždy na tomto roštu.
Jen ty fazole dávám přímo v chilli omáčce, a nedávám ani zakysanou smetanu a strouhaný sýr (ty asi mexičané neznají), ale zato dám trochu majoránky a kečupu (hot - ostrý).
Výsledek je ale podobný - chutná bašta, která vždy potěší.
Bílá cibule se lépe smaží, je vhodnější např. pod masa a pod..
Nevýhoda mražení je v tom, že se nikdy nepodaří odstranit všechnu vodu, která vniká do vnitřní struktury a při mražení ji trhá. Při průmyslovém mražení se používá "šokového" mražení na mínus 40°C, kdy voda nestačí krystalizovat.
Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby".
Nedělám to v papiňáku jako ptáčky, ale v míse z varného skla. Protože nám chutná, tak děláme rovnou dvě.
1 2 Další