

Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
Suroviny 4 porce
- 1 kg vepřové kotlety (4 rozklepané pláty)
- 250 g kysaného tuřanského zelí
- 1 chilli paprička
- 1 střední cibule
- 1 papriková klobáska
- 2 stroužky česneku
- koření na žebra na medu (Kotány)
- slunečnicový olej
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z jedné (vnitřní) strany potřeme směsí koření Kotány žebírka smíchané s namačkaným česnekem a troškou olivového oleje. Překlopíme na polovic a necháme cca 30 minut odležet.
Mezitím si nakrájíme cibulu na jemno, stejně tak i klobásku na jemné kostičky a zelí překrájíme na jemno. Do orestované cibule přidáme klobásku a ještě chvilku orestujeme, následně přidáme zelí a na velmi jemno jednu chilli papričku. Krátce podusíme, aby zelí lehce změklo a dáme vychladit.
Masové plátky plníme vyrobenou směsí a spíchneme párátky.
Plněné kotlety obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, lehce podlejeme vodou a ještě chvilku dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť ingrediencí obsažených v kotletách. Podáváme s bramborem nejlépe šťouchaným obohaceným pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Tuřanské kysané zelí se vyrábí v Brně-Tuřanech, samozřejmě lze použít i jiné kysané zelí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím
-
jdu to vyzkoušet a těšim se na výsledek
-
Já taky na kotletu nedám dopustit, ale přijde mi nejvhodnější ke smažení na pánvi na minutky. Ale fakt to bylo moc dobré (nesehnala jsem ale koření Kotányi žebírka, tak jsem dala Kotányi Gril. Budu shánět Kotányi žebírka, abych to zkusila v originále.
-
Věc názoru na druh masa, já na kotletu nedám dopustit a zase nemám v oblibě plecko (když tak jedině uzené).
Hlavně, že chutnalo -
Včera jsem to vařila, bylo to dobré, zbyly nám kotlety i na dnešek, uležené v lednici byly ještě lepší. Příště to udělám z plecka, čekala jsem, že maso z kotlet bude suché a bylo to tak. Kotlety mi na dušení nepřijdou moc vhodné.
-
Tuřanské zelí bylo, je a bude špica.
-
Otto, hezký recept, kombinaci masa s kysaným zelím používám dost často. Posílám osmý bodík.
-
Recept super-však jsme sósedi od Prýglu-nejsi Colombo náhodou obchoďák od Kotányi?
Nic ve zlém, také používám téměř výhradně koření této značky.
-
No tak to vypadá moc lákavě!
Už ukládám a dávám bodík
5.
-
Je to popsáno v postupu, rozklepáno a přehnuto - spíchnuto párátky.
-
Tuřanské zelíčko je výborné
-
Teda, to je kapsa! nebo jak jsi to dělal? Nějak přehnul? Vypadá bezkonkurenčně a já mám kotlety moc ráda.
-
Co je na tom brutálního ?
-
Vepřové se zelím je vždycky mňamka a tahle tvoje kotletka vypadá velmi lákavě
. Colombo
, ale ten název zní trochu brutálně