

Bramborovo-fazolový guláš
Suroviny
- 4 brambory (velké)
- 1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce
- 1 červená cibule
- 1 litr vody
- máslo
- hladká mouka
- 3 lžičky sladké papriky
- chilli
- 2 hrsti sušené majoránky
- 2 kostky zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou.
Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou, přidáme majoránku, chilli a kostky vývaru.
Vaříme do změknutí brambor, dochutíme a podáváme nejlépe s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborovo-fazolový guláš
-
Teď jsem ho dovařila jako rychlou večeři. Přidala mražený hrášek pro barvu a manželovi posypala trochou křenu. K tomu opečený toust a boule za ušima to jistí
-
Zkusila jsem pro mé nemasožravce
...bylo to velice dobré, ale příště přidám fazole, až když budou brambory téměř měkké, protože se mi "rozkouskovaly" a to byla škoda
Jinak doporučuji
-
Zkusila jsem pro mé nemasožravce
...bylo to velice dobré, ale příště přidám fazole, až když budou brambory téměř měkké, protože se mi "rozkouskovaly" a to byla škoda
Jinak doporučuji
-
zacala jsem varit a zjistila, ze misto fazoli mi tady stala plechovka cizrny, vubec to nevadilo, pridala jsem cesnek a k obedu zmizel cely hrnec!
-
Perfektní všem chutnalo
-
Dnes jsem ho dělala k obědu mnam je výborný
-
na tatínkovo žádost jsem musela přidat dva špekáčky, prý aby se to dalo jíst!
neměla jsem fazole v chilli omáčce, tak jsem dala ty v obyčejném nálevu, ale naoplátku jsem nešetřila s chilli v prášku...nakonec jsem ještě přidala trošku provensálského koření a česnek, proto stačila pouze jedna kostka masoxu
...a musím říct, výsledek je výborný
rychlé, jednoduché a výživné jídlo, které zasytí a chutná všem
-
vyborny gulasek
-
Luci+1
, už teď se těším, až to vyzkouším
-
Pěkný recept a výborný nápad pro rychlé jídlo pro mého syna, který si tak trochu hraje na vegetariána
. Majoránky dávám také hodně, miluju její chuť. Aby se rozvinula, je potřeba ji dobře promnout...
-
ataata děkuji za info, takže je bílá cibule lepší třeba i pod guláš, jestli tomu rozumím. Rozhodně to vyzkouším.
-
Fazole zbožňuju. Jsem tu opravdu vděčná za jednoduché a úžasné recepty.
A tento mezi ně určitě patří. Ukládám a vyzkouším. +8
-
Červená cibule je aromatičtější a používá se především do salátů a na chlebíčky. Je také vhodnější pro špízy.
Bílá cibule se lépe smaží, je vhodnější např. pod masa a pod.. -
Jani, vcera byl "letaci" den..k obedu fazolova polevka, k veceri tento gulasek a jak bylo veselo
ale kdyz ja mam ty fazole tak moc rada...
-
Je velký rozdíl, jakou majoránku používáme. Když se nám podaří vypěstovat si svou, jako nám vloni, tak to je majoránka, která opravdu stojí za to a řezník u zabíječky byl nadšený. Té kupované je fakt třeba dát více, aby to vonělo. Spagi, bílou cibuli jsem ještě nepoužila, je něčím vyjímečná? Jinak, bramborový guláš s fazolema je dost dobrý nápad a určitě se člověk dobře nají. jen ty následky....