Zkoušela jsem nedávno ve skleněné misce s trochou vody brambory na kostky vařit, byly dřív, než na sporáku. Ze zvědavosti jsem zkusila i tento recept, 2 brambory na zkoušku nastrouhala na plátkovém struhadle, dala podle návodu na velký talíř a asi po 6 - 7 minutách ochutnávám chipsy. Tak ještě vymyslet koření, aby byly různé příchutě.
Buchyna: Někdo dělá změnu a dá na řízky např. Moravanku a nálev místo vývaru, četla jsem to jinde, a těstíčko místo "jen" vajíčka s mlékem, takže je tu správně.
Dala jsem sice jiné suroviny, ale inspirace byla tady, a vše v jednom hrnku je super, každý si může dát, co má rád nebo co má zrovna doma. Dala jsem hl. mouku, moučkový cukr, PDP, instantní kávu, rozmačkaný banán, místo vejce zbytek bílého jogurtu a 4 PL smetany 33%. Vlnila jsem teď asi 4 minuty a na vrch nastrouhala bonbón z bonboniéry. Manžel ráno před odchodem do práce snídá ovocné jogurty a zapomněl koupit. Ale určitě ochutnám.
sevcikema@seznam.cz: Já mrkvové šátečky znám, a svíčkovou z brambor ne, ale znám omáčku - uvařit brambory, rozšťouchat ve vodě (se solí, bez kmínu), zahustit jíškou, ochutit pepřem a česnekem. Beru ty tipy jako návrhy, vaříme přece jen dle chuti své nebo rodiny.
mika59: Děkuji za reakci, ale dřív jsem tu nebyla. Já jsem to špatně napsala, neměla jsem ty rady ráda před 30 lety, když jsem začínala, a tady je doba pečení a recept mám vyzkoušený. Pro začátečníky je myslím rozdíl péct na 180 nebo 220 stupňů a 3/4 hodiny nebo 1,5 hodiny bez toho, aby seděl na židli u trouby. Proti tomuto receptu nic nemám.
jirkaaa: Já myslím, že je to popsané v článku?: "Těsto je univerzální, hodí se na slané nebo sladké pečivo. Podle toho, co z těsta budete péct, v něm zvýšíte množství soli (na 1,5 rovné lžičky) nebo cukru (soli dáte jen půl lžičky, cukru cca 2-3 lžíce)."
Určitě vyzkouším (i když masové placičky se sýrem dělávám, ale tam je maso mleté), je to receptík, když je méně masa a chceme udělat více porcí.
Je to jako s "čínskými placičkami" na tomto webu - z mála masa více jídla.
"Co by v ní ale mělo rozhodně chybět jsou hrudky a kousky. Kaše by vždy měla být hladká." Já mačkám kaši šťouchadlem, protože v ní ty kousky mám ráda a nikdo z rodiny si zatím nestěžoval.
Tak jsem dnes nebyla líná a maso jsem nedala do pekáčku syrové s cibulí, česnekem a kořením, ale nejdřív osmahla. Stálo to za to, maso se rozpadá na jazyku. Použila jsem krkovičku b.k. nakrájenou na kousky asi 5x5 cm. Jen jsem ji pekla na 180°C jen hodinu a bylo to akorát. Příště už jen s předsmažením. K tomu kysané zelí zahuštěné zásmažkou na cibulce a špeku a vařené brambory (já).
Včera jsem maso naložila (bez kosti) do oleje a koření, dnes oběd udělala, bez sádla, na půl hodiny jsem dala k masu péct i brambory na čtvrtky. S tou cibulkou a jablky to bylo moc dobré, nemám rýžový ocet, tak jsem dala balsamico. Tuto kombinaci s jablky jsem ještě nezkoušela, ale určitě jsem to nevařila naposledy.
Já mrkvové šátečky znám, a svíčkovou z brambor ne, ale znám omáčku - uvařit brambory, rozšťouchat ve vodě (se solí, bez kmínu), zahustit jíškou, ochutit pepřem a česnekem. Beru ty tipy jako návrhy, vaříme přece jen dle chuti své nebo rodiny.
Já myslím, že je to popsané v článku?:
"Těsto je univerzální, hodí se na slané nebo sladké pečivo.
Podle toho, co z těsta budete péct, v něm zvýšíte množství soli (na 1,5 rovné lžičky) nebo cukru (soli dáte jen půl lžičky, cukru cca 2-3 lžíce)."
Jen kdyby u receptů s chutným jídlem nebyla reklama s nechutnou fotkou parazita.
Je to jako s "čínskými placičkami" na tomto webu - z mála masa více jídla.
Já mačkám kaši šťouchadlem, protože v ní ty kousky mám ráda a nikdo z rodiny si zatím nestěžoval.
1 2 3 4 Další