Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele janaw

Brambory můžu na jakýkoliv způsob, ale asi vedou pečené, zapékané, opékané, smažené. Ukládám. :-8

Zkoušela jsem nedávno ve skleněné misce s trochou vody brambory na kostky vařit, byly dřív, než na sporáku. Ze zvědavosti jsem zkusila i tento recept, 2 brambory na zkoušku nastrouhala na plátkovém struhadle, dala podle návodu na velký talíř a asi po 6 - 7 minutách ochutnávám chipsy. :-8 Tak ještě vymyslet koření, aby byly různé příchutě. ;-)

Buchyna: Někdo dělá změnu a dá na řízky např. Moravanku a nálev místo vývaru, četla jsem to jinde, a těstíčko místo "jen" vajíčka s mlékem, takže je tu správně. :-8

Dala jsem sice jiné suroviny, ale inspirace byla tady, a vše v jednom hrnku je super, každý si může dát, co má rád nebo co má zrovna doma. :-8 Dala jsem hl. mouku, moučkový cukr, PDP, instantní kávu, rozmačkaný banán, místo vejce zbytek bílého jogurtu a 4 PL smetany 33%. Vlnila jsem teď asi 4 minuty a na vrch nastrouhala bonbón z bonboniéry. :-D Manžel ráno před odchodem do práce snídá ovocné jogurty a zapomněl koupit. :-Q Ale určitě ochutnám. :-D

sevcikema@seznam.cz:
Já mrkvové šátečky znám, a svíčkovou z brambor ne, ale znám omáčku - uvařit brambory, rozšťouchat ve vodě (se solí, bez kmínu), zahustit jíškou, ochutit pepřem a česnekem. Beru ty tipy jako návrhy, vaříme přece jen dle chuti své nebo rodiny. :-8

mika59: Děkuji za reakci, ale dřív jsem tu nebyla. Já jsem to špatně napsala, neměla jsem ty rady ráda před 30 lety, když jsem začínala, a tady je doba pečení a recept mám vyzkoušený.:-8 Pro začátečníky je myslím rozdíl péct na 180 nebo 220 stupňů a 3/4 hodiny nebo 1,5 hodiny bez toho, aby seděl na židli u trouby.:-O Proti tomuto receptu nic nemám.;-)

jirkaaa:
Já myslím, že je to popsané v článku?:
"Těsto je univerzální, hodí se na slané nebo sladké pečivo.
Podle toho, co z těsta budete péct, v něm zvýšíte množství soli (na 1,5 rovné lžičky) nebo cukru (soli dáte jen půl lžičky, cukru cca 2-3 lžíce)." :-8

Super, inspirace, ukládám do oblíbených. :-8
Jen kdyby u receptů s chutným jídlem nebyla reklama s nechutnou fotkou parazita. :-(:-((

Určitě vyzkouším (i když masové placičky se sýrem dělávám, ale tam je maso mleté), je to receptík, když je méně masa a chceme udělat více porcí. :-8
Je to jako s "čínskými placičkami" na tomto webu - z mála masa více jídla. ;-)

"Co by v ní ale mělo rozhodně chybět jsou hrudky a kousky. Kaše by vždy měla být hladká."
Já mačkám kaši šťouchadlem, protože v ní ty kousky mám ráda a nikdo z rodiny si zatím nestěžoval. :-8

Díky za připomenutí, brambory, sýry a zapečená jídla mám ráda, a ty puchýřky jsou nejlepší. :-8

Tak jsem dnes nebyla líná :-D a maso jsem nedala do pekáčku syrové s cibulí, česnekem a kořením, ale nejdřív osmahla. Stálo to za to, maso se rozpadá na jazyku. Použila jsem krkovičku b.k. nakrájenou na kousky asi 5x5 cm. Jen jsem ji pekla na 180°C jen hodinu a bylo to akorát. :-8 Příště už jen s předsmažením. :-8 K tomu kysané zelí zahuštěné zásmažkou na cibulce a špeku a vařené brambory (já). :-8

Včera jsem maso naložila (bez kosti) do oleje a koření, dnes oběd udělala, bez sádla, na půl hodiny jsem dala k masu péct i brambory na čtvrtky. S tou cibulkou a jablky to bylo moc dobré, nemám rýžový ocet, tak jsem dala balsamico. Tuto kombinaci s jablky jsem ještě nezkoušela, ale určitě jsem to nevařila naposledy. :-8 :yes: