IvanaLK: Ale to jsou jen vitamíny a nivi se jen částečně, a na délce upravx pak záleží. Ale řepa je hodnotná kvůli minerálům s prvkům, o ty jde především, a ty se neničí.
To je stejná polévka, jakou vařil můj táta z Brdů, já po něm tento recept zdědila. Úžasná polévka. Nepocházíte také z té oblasti, pokud je to Váš recept?
Amsik: Proč chemici? Proč takhle škaredě? V receptu není použito nic závadného, chemického. Není to recept typu: "tradiční, staročeská...sójovku...Masox...Vegetu...", což někteří umělci dnes dokážou stvořit. To, že zelí je škoda vařit v hrnci vedle, když maso by naopak mělo při společném dušení natáhnout jeho chuť, to je fakt. Navíc je škoda do zelí lít tolik vody, i jako přílohu cca10 min. podusím na osmahnuté cibulce s min. množství vody, ale to je můj osobní způsob.
A jejda! Tak hledám recept na úpravu morčat ( mám 4 ks zatím v mrazáku) a ona je to kamufláž! Ale určitě ji někdy udělám, vypadá to dobře a ze sojového masa vařím ráda. Děkuji za inspiraci! P.S. To by si Klárka poplakala, kdyby sem ješště chodila, naštěstí se rozloučila zřejmě definitivně.
Bezva recept, vyšly z toho výborné řezy. Vlastně jsem téměř navlas podobný recept měla už před cca 30 lety, jenže jsem ho někam zašantročila. Internet je plný paskvilů Míša řezů typu 6 lžic mouky, 6 lžic cukru, 6 vajec, no fuj! Tento recept je podle zdravého rozumu. Jen tvarohy bych na toto množství dala 3 na jednu kostku másla. Čokoládu na vaření už nepoužívám, dřív totiž měla čokoláda na vaření 50%, ale dnes to jsou 35% břečky. Čokoládu používám normální, minimálně 50% .
1 2 Další