

Pařížské rohlíčky
Suroviny
- Korpus:
- 4 bílky
- 300 g moučkového cukru
- 150 g ořechu
- 3 polev.lžice polohrube mouky
- 1 kavova lžička kypřicí prášek
- Krém:
- 1 salko
- 100 g čokolady
- 1 lžice moučkového cukru
- 50 g kakaa
- 250 g tuk Stela
Postup přípravy receptu
Korpus: z bílku šleháme sníh, pak přidáme cukr a a šleháme nad párou 7 min.
Do vyšlehaného jemně vymícháme ořechy mouku a kypřicí prášek. Hmotu dáme do cukrářského pytle a tvoříme rohlíčky na plech s pečícím papírem . Sušíme v troubě na 100°C 45 min. Pak dáme vychladit .Krém: salko, cukr a čokoládu dáme přepustit, pak přidáme kakao a mícháme do zhoustnuti. Necháme vychladnout, pak přidáme tuk a vyšleháme krém, který stříkáme na korpus. Necháme ztuhnout potahujeme čokoládou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pařížské rohlíčky
-
Monika: uložit v chladné místnosti,kde není suchý vzduch
-
Monika: podľa mňa zmäknú po nanesení krému...
-
prosím o pomoc upekla jsem rohlicky a mam je tvrde jako šutr co s tím mmohu udělat ze začátku byli měkoučké a ted jsou tvrde nechapu proč dekuji za radu
-
Jana: to znamená, že si postavíš na sporák vodu v hrnci, privedieš k varu, stíšiš oheň, aby to nevrelo, voda bude ti robiť paru, na hrniec postavíš misu, v ktorej šľaháš sneh , pridáš cukor a šľaháš ďalej, kým sa ti nevytvorí hustá pena.
-
Co prosím znamená šleháme nad párou? Děkuji.
-
Mám podobný recept, místo mouky a prášku do pečiva dávám ale hrst strouhanky, a krém : 200 g másla
1 šlehačka
1,5 čokolády na vaření
Jsou úžasné, peču na papíře -
chci se jen zeptat kolik rohlicku je z jedne davky??dekuji
-
Díky za odpověď. Příště zkusím znovu, odradit se nenechám.
Vypadají lákavě a určitě budou výborné. Tentokrát naplním
to, co mi zbylo, a to co se rozlomilo, už je stejně fuč, děti
to sluply jen tak. Všem pěkné vánoce. -
Nejlepší je koupit teflonové podložky, mívají je v akci Lidl za cca 40,- Kč. Pokud nemáš podložku, poradím tip který dělají cukrářky: pečou na pečícím papíře, po upečení jsou sice rohlíčky přichycené, ale otočí to celé i s papírem naopak, papír mírně navlhčí a ono se to samo za chvilku pustí (určitý čas jsem dělala technologa stravování).
-
Nechtěly se mě vůbec pustit plechu. Spoustu se jich rozlomilo,
plech byl vymazán dostatečně. Poraďte,kde se stala chyba.
Pekařka jsem docela zkušená, ale nepovedly se.Díky za odpověď. -
aha dekuji za odpoved ted to zrovna delam
-
přepustit znamena že rozpustit nesmi to salko vřít
-
pardon prepustit
-
recept vypada dobre a chci ho udelat dceri na prijmani tak proto se ptam na to pripustit
-
chtela jsem se jenom zeptat co to znamena prepustit to mam jako to salko s tou cokoladou a cukrem uvarit ?dekuji za odpoved a zdravim Alena