Bretaňské fazole

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 10 minut PT0H10M 2 porce Luštěniny 26 názorů

539
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Suroviny

1 plechovka červené fazole
200 g Oravska slanina
4 PL olej
1 menší červená cibule
5 větších stroužků česneku
2 zarovnání PL hladké mouky
1 CL sušený tymián
1 CL rozmarýn
1 CL petrželová nať
1 CL majoránka
1 CL sladké mleté papriky
1 CL pálivá mleté papriky (jen kdo ma rad ostre)
2 bobkové listy
100 ml pasírované rajčata
4 PL pikantní kecup
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ja si najprv pripravim suchy bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.

    Slaninu nakrajame na hranolceky .
    1 strucik cesnaku si odlozime a ostatne spolu s cibulou nasekame nadrobno.

  2. Na rozohriatom oleji vyskvarime hranolceky slaniny, pridame cibulu s cesnakom a orestujeme.
    Vsetko zasypeme hladkou mukou a premiesame. Niekedy ked mam slaninu velmi prerastanu, tak sa mi pusti malo tuku, takze muka mi ho uplne vsetko poberie a mam kastrol takmer suchy.

  3. Do kastrola vlejeme stavu z fazulovej plechovky + par lyzic vody a suche bylinky, vymiesame vonavu zaoprazku. Dosypem mletu papriku a premiesam.

  4. Prilejeme pasirovane paradajky a vsetko zmiesame do hladka.
    No a nakoniec fazulu z plechovky.

  5. Ak to mate prilis huste, tak dolejte viac paradajkovej stavy, alebo vody.
    Domiesame kecup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.

  6. Odstavime a prelisujeme cesnak.
    Niekedy su pasirovane paradajky kyslejsie a vtedy dosypem stipku cukru.
    Ako prilohu mozeme uvarit uplne obycajne zemiaky, ale ja podavam s chrumkavou bagetou.

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3451

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 043 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bretaňské fazole

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Jiřina: ano je to cajova lyzicka..opravim to v rcp. Dakujem za upozornenie,.

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    CL je čajová lžička? Nebo jiné množství?

    Odpovědět

  • ivule60 ivule60

    tenhle pokrm zbožňuju,ale dělám ho z velkých fazolí,obyčejným párkem a mouku používám špaldovou..ale je to luxusní papáníčko,i za studena :-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    tea: proto, že slovensky jazyk je stejný jako náš, tak není problém,, jinak si najdi slovník, ale myslím, že pokud si moudrá, tak ti to vadit nebude .

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    tea: Suroviny sa píšu česky kvoli vyhľadávaniu podľa surovín. Niektoré suroviny sa inak píšu v slovenčine a inak v češtine, vyhľadávač by to nenašiel. Recept može byť písaný po slovensky, každý tomu rozumie. ;-) Takto píšu všetky autorky zo Slovenska.;-)

    Odpovědět

  • tea tea(neregistrovaná)

    Len taká malá otázka - suroviny písané po česky a recept po slovensky prečo?

    Odpovědět

  • Olga Cermakova Olga Cermakova(neregistrovaná)

    Taky dělám něco podobné jen dávam skleničku domáciho leča.S čerstvým chlebem-žrádlo :)
    :yes:

    Odpovědět

  • assot assot

    Vypadá to moc dobře. :-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-KVyzkoušeno a moc dobré.Přidala jsem uzenou mletou papriku a nemá to chybu ta udělá takový šmak super!!!!!!!!!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Lucka F. Lucka F.

    Tak i já se přidávám ke kladnému hodnocení;-) U nás doma se dělají Bretaňské fazole docela pravidelně a většinou z červených fazolí v plechovce, ale dnes jsem trochu odbočila z postupu na který jsem zvyklá a udělala bílé a zbytek podle tohoto receptu a na radu ostatních vyzkoušela oregáno a je to mňamka. Na závěr jsem na cibulce osmahla nakrájené uzené a přidala do kastrůlku k fazolím a jsem spokojená:yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Výborné;-)

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    Chutnalo :-K

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    je to vynikající,jen u nás by konzerva fazolí neprošla,musím vždycky uvařit celý sáček,po čichu dojde totiž s kastrůlkem i soused :-D:-))bodík letí :yes:

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Bylo mi jasne, ze je to dobre, tak jsem to dnes udelala k obedu a melo to uspech. Pouzila jsem taky oregano, protoze se mi tam pocitove vic hodi.:yes:

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    mňam :-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo