Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,76 g |
Tuky | 216,30 g |
Vláknina | 58,70 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.
Tento a moje dalsie recepty, najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2022 07:29
23. 4. 2022 20:29
Výborný recept a jídlo. Dělala jsem bretaňské fazole dosud trochu jinak, ale tato úprava je bezkonkurenční. Děkuji!
30. 10. 2016 22:41
Jiřina: ano je to cajova lyzicka..opravim to v rcp. Dakujem za upozornenie,.
30. 10. 2016 18:34
CL je čajová lžička? Nebo jiné množství?
6. 8. 2016 10:13
tenhle pokrm zbožňuju,ale dělám ho z velkých fazolí,obyčejným párkem a mouku používám špaldovou..ale je to luxusní papáníčko,i za studena
4. 8. 2016 10:40
tea: proto, že slovensky jazyk je stejný jako náš, tak není problém,, jinak si najdi slovník, ale myslím, že pokud si moudrá, tak ti to vadit nebude .
4. 8. 2016 10:24
tea: Suroviny sa píšu česky kvoli vyhľadávaniu podľa surovín. Niektoré suroviny sa inak píšu v slovenčine a inak v češtine, vyhľadávač by to nenašiel. Recept može byť písaný po slovensky, každý tomu rozumie. Takto píšu všetky autorky zo Slovenska.
4. 8. 2016 10:10
Len taká malá otázka - suroviny písané po česky a recept po slovensky prečo?
20. 3. 2016 13:46
Taky dělám něco podobné jen dávam skleničku domáciho leča.S čerstvým chlebem-žrádlo :)
2. 12. 2015 11:10
Vypadá to moc dobře.
14. 11. 2013 13:20
Vyzkoušeno a moc dobré.Přidala jsem uzenou mletou papriku a nemá to chybu ta udělá takový šmak super!!!!!!!!!!!!!
19. 3. 2013 12:44
Tak i já se přidávám ke kladnému hodnocení U nás doma se dělají Bretaňské fazole docela pravidelně a většinou z červených fazolí v plechovce, ale dnes jsem trochu odbočila z postupu na který jsem zvyklá a udělala bílé a zbytek podle tohoto receptu a na radu ostatních vyzkoušela oregáno a je to mňamka. Na závěr jsem na cibulce osmahla nakrájené uzené a přidala do kastrůlku k fazolím a jsem spokojená
17. 5. 2012 16:26
Výborné
30. 3. 2012 10:00
Chutnalo
31. 7. 2011 06:39
je to vynikající,jen u nás by konzerva fazolí neprošla,musím vždycky uvařit celý sáček,po čichu dojde totiž s kastrůlkem i soused bodík letí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 10 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 20 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 24 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzervě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazole recept fazole z konzervy recepty fazole v konzervě recept recept na fazole z konzervy brataňské fazole jak dlouho vařit fazole fazole po bretoňsku bretaňská omáčka cim nahradit majoranku
Suroviny: fazole červené, slanina oravská, olej, cibule červená, česnek, mouka hladká, tymián sušený, rozmarýn, nať petrželová, majoránka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pasírované rajčata, kečup pikantní, cukr
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
28 názorů