Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyni.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 666 kJ / 2 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,50 g |
Tuky | 217,20 g |
Vláknina | 60,81 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,90 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 162,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a moje dalsie recepty, najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2022 08:29
23. 4. 2022 21:29
Výborný recept a jídlo. Dělala jsem bretaňské fazole dosud trochu jinak, ale tato úprava je bezkonkurenční. Děkuji!
30. 10. 2016 23:41
Jiřina: ano je to cajova lyzicka..opravim to v rcp. Dakujem za upozornenie,.
30. 10. 2016 19:34
CL je čajová lžička? Nebo jiné množství?
6. 8. 2016 11:13
tenhle pokrm zbožňuju,ale dělám ho z velkých fazolí,obyčejným párkem a mouku používám špaldovou..ale je to luxusní papáníčko,i za studena
4. 8. 2016 11:40
tea: proto, že slovensky jazyk je stejný jako náš, tak není problém,, jinak si najdi slovník, ale myslím, že pokud si moudrá, tak ti to vadit nebude .
4. 8. 2016 11:24
tea: Suroviny sa píšu česky kvoli vyhľadávaniu podľa surovín. Niektoré suroviny sa inak píšu v slovenčine a inak v češtine, vyhľadávač by to nenašiel. Recept može byť písaný po slovensky, každý tomu rozumie. Takto píšu všetky autorky zo Slovenska.
4. 8. 2016 11:10
Len taká malá otázka - suroviny písané po česky a recept po slovensky prečo?
20. 3. 2016 14:46
Taky dělám něco podobné jen dávam skleničku domáciho leča.S čerstvým chlebem-žrádlo :)
2. 12. 2015 12:10
Vypadá to moc dobře.
14. 11. 2013 14:20
Vyzkoušeno a moc dobré.Přidala jsem uzenou mletou papriku a nemá to chybu ta udělá takový šmak super!!!!!!!!!!!!!
19. 3. 2013 13:44
Tak i já se přidávám ke kladnému hodnocení U nás doma se dělají Bretaňské fazole docela pravidelně a většinou z červených fazolí v plechovce, ale dnes jsem trochu odbočila z postupu na který jsem zvyklá a udělala bílé a zbytek podle tohoto receptu a na radu ostatních vyzkoušela oregáno a je to mňamka. Na závěr jsem na cibulce osmahla nakrájené uzené a přidala do kastrůlku k fazolím a jsem spokojená
17. 5. 2012 17:26
Výborné
30. 3. 2012 11:00
Chutnalo
31. 7. 2011 07:39
je to vynikající,jen u nás by konzerva fazolí neprošla,musím vždycky uvařit celý sáček,po čichu dojde totiž s kastrůlkem i soused bodík letí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zeleninová polévka s uzeným vývarem
Přidáno před 5 hodinami

Mrkvová polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami

Vepřové nudličky v zeleninové směsi
Přidáno před 12 hodinami

Ovesné sušenky s čokoládou a kávou
Přidáno před 13 hodinami

Meruňky plněné pěnou z nivy
Přidáno 23. 6. 2022 20:31

Kuřecí játra s jablkem a řapíkatým celerem
Přidáno 23. 6. 2022 20:12
Právě bylo uvařeno:

Bezová marmeláda
uvařil/a Brumaire
před 13 minutami

Domácí chleba z trouby
uvařil/a Marcela0123
před 28 minutami

Bulky se sýrem
uvařil/a Marcela0123
před 28 minutami

Paštika z drůbežích jater
uvařil/a Marcela0123
před 30 minutami

Jednoduchá buchta s vůní kávy
uvařil/a Mettynka
před 2 hodinami

Jednoduchý tvarohový koláč
uvařil/a Effina
před 3 hodinami

Rychlá smetanová pepřová omáčka
uvařil/a joliete
před 4 hodinami

Mřížkový koláč s tvarohem
uvařil/a jalamo
před 5 hodinami

Karbanátek se sýrem
uvařil/a Marta Kralova
před 6 hodinami

Bleskový kefírový koláč s ovocem
uvařil/a sevladka
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzervě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazole recept fazole z konzervy recepty fazole v konzervě recept recept na fazole z konzervy brataňské fazole jak dlouho vařit fazole fazole po bretoňsku bretaňská omáčka cim nahradit majoranku
Suroviny: fazole červené, slanina oravská, olej, cibule červená, česnek, mouka hladká, tymián sušený, rozmarýn, nať petrželová, majoránka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pasírované rajčata, kečup pikantní
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
28 názorů