Bretaňské fazole

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 10 minut 2 porce Luštěniny 20 názorů

528
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Suroviny

1 plechovka červené fazole
200 g Oravska slanina
4 PL olej
Nyní v akci
1 menší červená cibule
5 větších stroužků česneku
2 zarovnání PL hladké mouky
1 CL sušený tymián
1 CL rozmarýn
1 CL petrželová nať
1 CL majoránka
1 CL sladké mleté papriky
1 CL pálivá mleté papriky (jen kdo ma rad ostre)
2 bobkové listy
100 ml pasírované rajčata
4 PL pikantní kecup
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ja si najprv pripravim suchy bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.

    Slaninu nakrajame na hranolceky .
    1 strucik cesnaku si odlozime a ostatne spolu s cibulou nasekame nadrobno.

  2. Na rozohriatom oleji vyskvarime hranolceky slaniny, pridame cibulu s cesnakom a orestujeme.
    Vsetko zasypeme hladkou mukou a premiesame. Niekedy ked mam slaninu velmi prerastanu, tak sa mi pusti malo tuku, takze muka mi ho uplne vsetko poberie a mam kastrol takmer suchy.

  3. Do kastrola vlejeme stavu z fazulovej plechovky + par lyzic vody a suche bylinky, vymiesame vonavu zaoprazku. Dosypem mletu papriku a premiesam.

  4. Prilejeme pasirovane paradajky a vsetko zmiesame do hladka.
    No a nakoniec fazulu z plechovky.

  5. Ak to mate prilis huste, tak dolejte viac paradajkovej stavy, alebo vody.
    Domiesame kecup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.

  6. Odstavime a prelisujeme cesnak.
    Niekedy su pasirovane paradajky kyslejsie a vtedy dosypem stipku cukru.
    Ako prilohu mozeme uvarit uplne obycajne zemiaky, ale ja podavam s chrumkavou bagetou.

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3451

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 483 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bretaňské fazole

  • Olga Cermakova Olga Cermakova(neregistrovaná)

    Taky dělám něco podobné jen dávam skleničku domáciho leča.S čerstvým chlebem-žrádlo :)
    :yes:

    Odpovědět

  • assot assot

    Vypadá to moc dobře. :-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-KVyzkoušeno a moc dobré.Přidala jsem uzenou mletou papriku a nemá to chybu ta udělá takový šmak super!!!!!!!!!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Lucka F. Lucka F.

    Tak i já se přidávám ke kladnému hodnocení;-) U nás doma se dělají Bretaňské fazole docela pravidelně a většinou z červených fazolí v plechovce, ale dnes jsem trochu odbočila z postupu na který jsem zvyklá a udělala bílé a zbytek podle tohoto receptu a na radu ostatních vyzkoušela oregáno a je to mňamka. Na závěr jsem na cibulce osmahla nakrájené uzené a přidala do kastrůlku k fazolím a jsem spokojená:yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Výborné;-)

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    Chutnalo :-K

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    je to vynikající,jen u nás by konzerva fazolí neprošla,musím vždycky uvařit celý sáček,po čichu dojde totiž s kastrůlkem i soused :-D:-))bodík letí :yes:

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Bylo mi jasne, ze je to dobre, tak jsem to dnes udelala k obedu a melo to uspech. Pouzila jsem taky oregano, protoze se mi tam pocitove vic hodi.:yes:

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    mňam :-):yes:

    Odpovědět

  • mourynka mourynka

    Děkuji za výborný recept.:-pPosílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)jestli dovolíš,přidám k tobě fotky "tvých" fazolí;-).Jak už jsem jednou psala,dělám jako ty,jen nezahušťuji a dochucuji oregánem:-p.Minule jsem je dělala k obědu a vzpoměla jsem si u nich na tebe:-8.Boďku už jsem dala minule,tak teď jen ty fotečky:-)-kdyby vadili,tak dej vědět-smáznu:-).

    Odpovědět

  • kačenka kačenka (neregistrovaný)

    hmmmm....vypadá to moc dobře...:yes::-!:-D:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Mám uloženo, určitě takovou rychlovku někdy použiji;-).
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)tak v sekané by mi tedy taky nechutnala:-(.A srovnání Oregano-Majoránka snad ani není možné:-O,vždť každá bylinka je dost specifická s ojedinělou chutí-alespoň pro mě;-).Oregano používám hlavně do italské a částečně i luštěninové kuchyně(hlavně na fazole) a majoránku do mletých mas,skopového masa,polévek,..aj.Hlavně mám tu možnost si je pěstovat na bylinkovém záhonku a tak mám vždy po ruce čerstvé a tudíž nádherně voňavé:-*.Jejda:-O jsem se nějak rozepsala,tak už končím a jdu slintat nad fazolovými fotečkami:-p;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    mne dosla minule majoranka a tak som do fasirky (sekana) dala oregano...manzel v poho...ale ja...ja som to vobec nemohla jest...tak mi tam to oregano vadilo....tak som uz velmi opatrna.....uz neverim tym reciam, ze majoranku mozno nahradit oreganom, ze su si podobne...:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo