Míša řezy
Jaký je jeden z nejoblíbenějších moučníků předchozích generací? Hádáte správně, jsou to Míša řezy, které se těší velké oblibě dodnes. Nadýchané kakaové těsto doplněné svěžím tvarohovým krémem se schovává pod stříškou z čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 391 kJ / 7 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,79 g |
Tuky | 458,43 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 833 mg |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 667,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve upečeme korpus, na který smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme k nim 3 žloutky. Bílky odložíme stranou.
Krok 2: Do moučné směsi přidáme olej a můžeme začít šlehat a postupně přilévat mléko a zašlehávat kakao.
Krok 3: Z odložených bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme do těsta na úplný závěr (je možno vejce nerozdělovat a rovnou přidat do těsta 3 celá vejce, ale nebude tak nadýchané).
Krok 4: Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu na pečicí papír (možno plech jen vymazat a vysypat moukou).
Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 min na 180 ºC.
Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a zatím připravíme krém. V menším hrnci rozpustíme jedno máslo (neškvaříme!), do chladného rozpuštěného másla dáme tvarohy a vanilkový cukr a podle chuti přidáváme moučkový cukr, vše šleháme šlehačem do hladké hmoty a dáme ztuhnout do ledničky.
Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme ještě tak na hodinu ztuhnout do lednice.
Krok 8: Poté rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme trochu tuku, aby šla čokoláda krásně nalít na tvaroh a dáme zase tuhnout do ledničky.
Krok 9: Nejprve nakrojit čokoládu a pak zbytek, jinak čokoláda popraská! Při krájení doporučujeme horký nůž.
Zveřejněno 10. 3. 2010 02:50
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRMl
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 17 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 20 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 21 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Články s tímto receptem
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 43 minutami
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 1 hodinou
Banánové brownies
MichaelaSr před 1 hodinou
Bramborové šišky
Lennulinka před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 10 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 12 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 13 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 15 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 15 hodinami
Komentáře (39)