Sojové maso na houbách s rýží

Bezmasá jídla Doba přípravy: max.20min 13 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: max.20min 13 názorů

Suroviny 4 porce

100 g sojového masa (doporučuji plátky)
Hovězí bujón nebo hovězí vývar (500ml)
Sušené houby (stačí namočit na půl hodiny)
Cibule
Pár kousků slaniny
Sůl
Pepř
Sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme slaninku a trochu jí opečeme, potom přidáme cibulku a sojové maso. Všechno promícháme a opečeme.

  2. Osolíme, opepříme a posypeme paprikou.

  3. Zalijeme vývarem ve kterém jsme máčeli sojové maso. Přidáme houby.

  4. Povaříme a zahustíme moukou a vodou (záklechtka). Jako přílohy doporučuji rýží s hráškem

Poznámka od kuchařky

100g sojového masa namočíme na 30min do vody(500ml) s bujonem (hovězím).

Můžeme i použít klasický hovězí vývar.

Po uplynutí 30min slijeme vodu, necháme si ji na později a zbytek nasáknutéhé vody v masu vymačkáme.

Komentáře k receptu Sojové maso na houbách s rýží

  • BronislavaP BronislavaP

    Opravdová dobrota...Doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • MilaO MilaO

    Je lepší sojové maso povařit, než pouze máčet, ale vodu po máčení i povaření vylijeme, nepoužíváme dál. 8-(

    Odpovědět

  • lubobubo lubobubo

    Sojové maso není špatné, ale takové hovězí roštěnky, to je o něčem jiném.:-D:yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    sojové maso mám ráda,také ho dělávám na způsob roštěnky s hříbkama...můžu doporučit,je to super :yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Pěkný rcp :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Mam rada sojove maso a s houbickami jsem ho jeste
    nemela, je to prima napad:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Sojové maso v jakékoliv úpravě je super:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky připraveno,líbí se mi:-K:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • Lalina Lalina

    Savlinka, sójové mäso namáčané len vo vode je o ničom. Dávnejšie som si kúpila zošit s receptami šefkuchára reštaurácie Bonavita na sójové mäso. Odvtedy predpripravujem len podľa neho a nikdy ma nesklamalo. Ale kupujem len značku Bonavita. Na jedno balenie, čo je 75 - 150 g, 1l - 1,25 l vody. Keď začne vrieť dám bujón a korenie podľa receptu. Treba to variť aspoň 15 min, kocky nechávam dlhšie, scedím a tekutinu vymačkám. Svojho času som viac razy čítala, že tekutina zo sójového mäsa sa nemá ďalej používať. Už si nepamätám prečo, ale asi je to niečo podobné ako so strukovinami - tam tiež mnohí tvrdia, že voda z namáčania sa má vyliať a nevariť v nej.
    Sójové mäso máme radi, tak jednoducho v recepte nahradím mäso sójovým mäsom. Dnes som robila vykostené kuracie stehná so sušenými hríbami:-p, tak skúsim aj sójové mäso (ale bez slaniny). Posielam bodík.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    přidávám bodík a brzo uvařím:-)):-))

    Odpovědět

  • miccan miccan

    Čas od času robievam sójové mäsko,takúto úpravu nepoznám, ale páči sa mi.:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • pipre pipre

    Sojové maso si občas dělávám také, jen ho nemáčím, ale vařím. S těmi hřibky to může být fajn:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sojove platky na houbach sojové maso s houbami sojové kostky na houbách úprava sójového masa sojové maso recepty sojové kostky s ryzi recepty sójové maso sojové plátky s rýží sojové kostky s houbami sojove maso na hubách kuřecí na houbách s rýží maso s ryzi sojový guláš s rýží sojové maso recepty na sojové maso recepty ze sojového masa sojove kousky s ryzi soja s ryzi recept sojove maso sojove kousky na houbach