Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sojové maso na houbách s rýží

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

19. 9. 2012 12:50

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 498 kJ / 358 kcal
Bílkoviny44,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

100g sojového masa namočíme na 30min do vody(500ml) s bujonem (hovězím).

Můžeme i použít klasický hovězí vývar.

Po uplynutí 30min slijeme vodu, necháme si ji na později a zbytek nasáknutéhé vody v masu vymačkáme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

BronislavaP

22. 6. 2017 21:11

Opravdová dobrota...Doporučuji :yes:

MilaO

24. 10. 2016 21:33

Je lepší sojové maso povařit, než pouze máčet, ale vodu po máčení i povaření vylijeme, nepoužíváme dál. 8-(

lubobubo

21. 9. 2012 17:14

Sojové maso není špatné, ale takové hovězí roštěnky, to je o něčem jiném.:-D:yes:

ella1

20. 9. 2012 05:47

sojové maso mám ráda,také ho dělávám na způsob roštěnky s hříbkama...můžu doporučit,je to super :yes:

Bahula

19. 9. 2012 21:41

Pěkný rcp :yes:

ivulinka

19. 9. 2012 20:12

Mam rada sojove maso a s houbickami jsem ho jeste
nemela, je to prima napad:yes:

JanaDorazinova

19. 9. 2012 18:21

Sojové maso v jakékoliv úpravě je super:yes:

Anna Kocikova

19. 9. 2012 17:28

Hezky připraveno,líbí se mi:-K:-p+7:yes:

Lalina

19. 9. 2012 16:10

Savlinka, sójové mäso namáčané len vo vode je o ničom. Dávnejšie som si kúpila zošit s receptami šefkuchára reštaurácie Bonavita na sójové mäso. Odvtedy predpripravujem len podľa neho a nikdy ma nesklamalo. Ale kupujem len značku Bonavita. Na jedno balenie, čo je 75 - 150 g, 1l - 1,25 l vody. Keď začne vrieť dám bujón a korenie podľa receptu. Treba to variť aspoň 15 min, kocky nechávam dlhšie, scedím a tekutinu vymačkám. Svojho času som viac razy čítala, že tekutina zo sójového mäsa sa nemá ďalej používať. Už si nepamätám prečo, ale asi je to niečo podobné ako so strukovinami - tam tiež mnohí tvrdia, že voda z namáčania sa má vyliať a nevariť v nej.
Sójové mäso máme radi, tak jednoducho v recepte nahradím mäso sójovým mäsom. Dnes som robila vykostené kuracie stehná so sušenými hríbami:-p, tak skúsim aj sójové mäso (ale bez slaniny). Posielam bodík.

savlinka

19. 9. 2012 15:45

přidávám bodík a brzo uvařím:-)):-))

miccan

19. 9. 2012 13:51

Čas od času robievam sójové mäsko,takúto úpravu nepoznám, ale páči sa mi.:-p:yes:

varilamyskakasicku

19. 9. 2012 13:22

:yes:;-):-K

pipre

19. 9. 2012 13:02

Sojové maso si občas dělávám také, jen ho nemáčím, ale vařím. S těmi hřibky to může být fajn:-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sojove platky na houbach sojové maso s houbami sojové kostky na houbách úprava sójového masa sojové maso recepty sojové kostky s ryzi recepty sójové maso sojové plátky s rýží sojové kostky s houbami sojove maso na hubách kuřecí na houbách s rýží maso s ryzi sojový guláš s rýží sojové maso recepty na sojové maso recepty ze sojového masa sojove kousky s ryzi soja s ryzi recept sojove maso sojove kousky na houbach

Suroviny: maso sojové, bujón hovězí, houby sušené, cibule, slanina, sůl, pepř, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Sojové maso na houbách s rýží

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWqy