v rámci chřestové sezóny jsem hledala nějakou jednoduchou úpravu, kde by chřest vynikl... tohle byla skvělá volba, s novým bramborem, anglickou slaninkou (já teda strkám na pečicí papír do trouby), i s tím vajíčkem - otestovala jsem váš tip s fólií a super - konečně vejce jak má být, tekutý žloutek a ztuhlý bílek (btw dokonalé pro mou potřebu, kdy jich vařím 10 najednou )
casino: no vidím to podobně... dokonce bych i váhala, nakolik je možné, aby byl desert tohoto složení nadýchaný... ricotta (stejně jako tvaroh) jako základ bude vždycky spíš hutný a těžší, což já osobně teda mám ráda
dokonalá buchtička, použila jsem větší hrnek (cca 350 ml) a na menším plechu byla krásně vysoká, klidně by mohla být na klasický plech
jo a vysypala jsem plech kokosem, ať je to opravdu kokosové
výborné, pro jistotu jsem dělala z poloviční dávky a pak mi to bylo líto
náplň jsem dávala teda podle svého, ořechovou a makovou, udělala jsem ji hodně hustou, aby se dal vložit váleček a pak jen zamotat, těsto bylo poměrně jemné, snadno se trhalo, spíš jak na sušenky (možná to bylo tím, že jsem použila máslo a ne heru), ale při troše opatrnosti se s ním pracovalo pěkně a ta chuť
paštika je skvělá, sice jsem neměla brusinky ani griotku, zato jsem měla husí játra a portské víno a výsledek mě mile překvapil - jednoduché, rychlé, krásně ztuhla i bez želatiny, prostě mňam
dneska jsme měli s rýží a kuřecími kousky, vynechala jsem slaninu a restovala na másle - určitě zařadíme do stálého jídelníčku
moje mamka dávala doprostřed ještě lžičku marmelády nebo povidel... díky za připomenutí, budu muset udělat dětem
jo a vysypala jsem plech kokosem, ať je to opravdu kokosové
náplň jsem dávala teda podle svého, ořechovou a makovou, udělala jsem ji hodně hustou, aby se dal vložit váleček a pak jen zamotat, těsto bylo poměrně jemné, snadno se trhalo, spíš jak na sušenky (možná to bylo tím, že jsem použila máslo a ne heru), ale při troše opatrnosti se s ním pracovalo pěkně a ta chuť
1 2 3 4 Další