Vepřo-zelo z jednoho hrnce

jahoda Kuchařka: jahoda

Pro začátečníky 11 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
1 malá hlávka ranného zelí
5 velkých ranných brambor
1 velká cibule
sůl
pepř
kmín
olej
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem).

  2. Dále si nakrájíme brambory na čtvrtky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, také promícháme a necháme stát.

  3. Došla řada na maso – nakrájíme na asi 3cm kostky a dáme na rozpálenou pánev, kde jsme dali trošku oleje. Maso zprudka opékáme, až se tzv. zatáhne – viditelně změní barvu, nyní osolíme a opepříme.

  4. Může začít příprava vlastního pokrmu – kastrol vytřeme olejem, na dno dáme nakrájenou cibuli, zleva např. zelí, maso a brambory (viz foto). Zalijeme výpekem z pánve po opékání masa a dolejeme vodou cca do 1/3 kastrolu a nakonec posypeme trochu kmínem.

  5. Zakryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na 250st. asi ½ hodiny, promícháme zlehka (jen obracíme vidličkou jednotlivé druhy) a přidáme rozmačkané stroužky česneku.

  6. Zakryjeme a pečeme další ½ hodinu. Mezitím se jednou podíváme a opět vidličkou promícháme, aby se stejnoměrně propékalo.

  7. Nyní už odkryjeme a zkontrolujeme, zda je tam dostatek šťávy (vidličkou hrábneme ke dnu, musí tam být cca 2cm šťávy, pokud je třeba, trošku dolijeme vody), otestujeme, zda není potřeba dosolit a pečeme ještě asi ½ hodiny odkryté, aby se nám vše pěkně opeklo shora (opět můžeme nahlížet přes sklo a případně lehce promíchat jednotlivé druhy.

Poznámka

Jednoduchá příprava klasického českého pokrmu, kterou zvládne každý začátečník. Vzhledem k čerstvým ranným surovinám jsem zvolila i základní koření. Žádný masox a jiná koření.

Pokud nebude začátečníkům při přípravě cokoli jasné, ráda poradím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřo-zelo z jednoho hrnce

  • Pajato Pajato

    jezis mankotaaa to byla zranice.... takova rychlovka a tak dobra!!! Miluju toto jidlo a manzel po Tom blazni! <3<3

    Odpovědět

  • Breberunda Breberunda

    Včera jsem vyzkoušela a musím říct božské jídlo :-K. Všichni se mohli utlouct a :-p až za ušima. Určitě jsem nedělala naposled, dávám do oblíbených a přidám bodík :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma jídlo:-p+21:yes:Postup je nádherně rozepsaný i nafocený:yes:Moc se mi to líbí:-K:yes:

    Odpovědět

  • snoopy snoopy(neregistrovaný)

    mnam mnam , dobreee akurat sme to dojedli a vsetci si pochvalovali :yes:

    Odpovědět

  • innael innael(neregistrovaný)

    Tak tohle je BOMBAAA!!! Je to fakt výborné. Ač nejsem začátečnice, mám moc ráda takovéhle recepty s jednoduchou přípravou. SUPER!!! :-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Janka 46 Janka 46

    :yes::yes::yes:vyzkousim:yes:Vypada to moc pekne:-*uplne mi tecou sliny :-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    .....6:yes: To musím v co nejbližší době uvařit.:-K

    Odpovědět

  • hugou hugou

  • Svetlana Svetlana

    ..jahůdko to vypadá hodně jedle:-p...a z jednoho hrnce jídlo my můžeme...určitě vyzkouším...děkuju a bodík...:yes:

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Jahůdko, nejsem sice úplný začátečník, ale recept se mě moc líbí:-*, posílám první bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ranné zelí ranne zeli recept dušene hlávkové ranné zelí ranné zelí příprava jak uvařit ranné zelí zeli ranne zelí a maso z jednoho hrnce ranné zelí recepty recepty z jednoho hrnce brambory z jednoho hrnce ranný zelí vepřo zelo jídla z jednoho hrnce recepty příprava zelí zelí ranné recept příprava ranného zelí vepřo knedlo zelo druhy rannych brambor recepty z ranného zelí maso a zelí brambory z jednoho hrnce