Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martinské rohlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (91×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Na svatého Martina na stole nesmí chybět vypečená husa s knedlíkem a zelím a také křupavé martinské rohlíčky. Máme pro vás recept na těsto bez droždí, se smetanou a náplní z mletých vlašských ořechů. Jsou vynikající, bude se vám o nich snad i zdát.

Suroviny pro 48 kusů

48kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 802 kJ /
6 167 kcal
Bílkoviny89,78 g
Tuky385,26 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 981 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy572,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v sáčku v lednici. Krok 3: Připravíme náplň: ořechy nameleme a smícháme je s cukrem a bílkem. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu s výškou těsta cca 4 mm. Krok 5: Rádýlkem nebo nožem kruh rozkrojíme na 8 klínků. Na širší stranu každého klínku dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, naskládáme na plech a pomašlujeme žloutkem. Krok 6: Rohlíčky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. Po upečení ještě horké rohlíčky pocukrujeme.

TIP: Zpracování vlašských ořechů

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky rebeka

S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná.

Zdroj: ReceptyOnline.cz

Další recepty najdete na stránkách http://www.pazitka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42gJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42gJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (97)

Upečeno v sobotu a pokaždé každým rokem nám moc chutnali. Dokonce zbyly až do úterý a ještě pořád bylo těsto krásně vláčné. Tentokrát jsem měla jiný mák od známé, tak to bylo ještě lepší plnění. Byl už smíchaný s cukrem a sušeným mlékem, jen se přidala vlažná voda do požadované konzistence. :-)

Rohlíčky jsem nikdy nedělala. Povedly se, chutnaly a to je hlavní. Díky za recept.

Upiekol som, výborné sú, vďaka za recept! Pridávam foto..:yes:

pekla jsem poprvé a opravdu dobré a i s těstem se dobře pracovalo<3:-K

Tak 11.11. to Martin jistí. Určitě je upeču.

Vynikající! Napečeno u několikrát, s ořechy, mákem, tvarohem a luxus všechny … děkuji za recept.

skvělé:-):-):-):-)

Suprový recept, rychle zmizely. :-D Krásně se pracuje s těstem.

Místo šlehačky jsem dala zakysanou smetanu.

Výborný recept, všechny suroviny akorát, mne krásně vyšla i náplň. Moc děkuji! Určitě udělám znovu i s jinou naplní.

Dnes jsem dělala poprvé a super. Udělala jsem z poloviční dávky ( pro jistotu ), ale zbytečně jsem se obávala, že se nepovedou. Perfektní recept. Rebeko, děkuji.:yes: Foto přidávám.

Buchyna: Dobrý den. Šlehačka 250 ml, a kolik kusů je jasné z popisu... "Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí ... " takže 6 x 8 , dohromady 48 ks.

Dobrý den, paní Rebeko,
prosím Vás, ta šlehačka je jaká gramáž. Chystám se rohlíčky upéct a nevím jaká šlehačka. Jsou po 250 g, ale i 200g.
Já jsem zakoupila 200 a mám obavy, aby to stačilo. A ještě jeden dotaz, kolik asi kousků vyjde? Děkuji, hezký den.
Buchyna:-*

Jdu je zkusit, myslíte, že vydrží do příštího pátku na Martinskou slavnost do školky, nebo budu muset upéct novou várku? Tím vydrží myslím, jestli se nezkazí, neztvrdnou a pod. Před rodinou si je můžu schovat :D :D :D

Nejlepší rohlíčky, jaké jsme kdy jedli! Dokonce i babička pekařka je chválila a chce recept. Jednoduché a výborné. Dělala jsem je tedy z hladké mouky a měla jsem jich celkem 56ks, ale náplň nestačila, dělala jsem navíc tvarohovou náplň. Těsto jsem si nechala odležet přes noc. Ale jsou prostě bezkonkurenční! :yes:<3

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
martinske rohlicky, recept na martinské rohlíčky ořechové, martinské rohlíky, martinské rohlíčky ze zakysané smetany, recept na martinské rohlíčky, martinske rohlicky recept, rohlíčky, svatomartinske rohlicky, recept martinské rohlíčky, nejlepši martinske rohličky, martinske rohliky recept, bratislavské rohlíčky ze zakysané smetany, plněné rohlíčky ze šlehačky, recept na martinské rohlíky, rohličky ze zakysane smetany, martinske orechove rohlicky, martinovské rohlíčky, martinské rohlíčky video, martinsky rohlicky, martinské rohlíčky ze šlehačky

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, smetana ke šlehání, sůl, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, žloutek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu