Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martinské rohlíčky

Svátek svatého Martina tu bude co nevidět a na stole nesmí chybět vypečená husička a martinské rohlíčky. Máme pro vás recept bez droždí, se spoustou másla a náplní z vlašských ořechů. Bude se vám o nich i zdát.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 11. 2013 11:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie26 107 kJ / 6 240 kcal
Bílkoviny87,30 g
Tuky393,93 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy573,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: ReceptyOnline.Cz

Hledala jsem pečlivě, ale úplně stejný recept jsem nenašla. Pokud tady už stejný recept je, nechám tento smazat.

Další recepty najdete na stránkách http://www.pazitka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Buchyna

9. 5. 2020 11:41

Dnes jsem dělala poprvé a super. Udělala jsem z poloviční dávky ( pro jistotu ), ale zbytečně jsem se obávala, že se nepovedou. Perfektní recept. Rebeko, děkuji.:yes: Foto přidávám.

rebeka

7. 5. 2020 17:22

Buchyna: Dobrý den. Šlehačka 250 ml, a kolik kusů je jasné z popisu... "Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí ... " takže 6 x 8 , dohromady 48 ks.

Buchyna

7. 5. 2020 11:52

Dobrý den, paní Rebeko,
prosím Vás, ta šlehačka je jaká gramáž. Chystám se rohlíčky upéct a nevím jaká šlehačka. Jsou po 250 g, ale i 200g.
Já jsem zakoupila 200 a mám obavy, aby to stačilo. A ještě jeden dotaz, kolik asi kousků vyjde? Děkuji, hezký den.
Buchyna:-*

Markéta

25. 10. 2017 12:30

Jdu je zkusit, myslíte, že vydrží do příštího pátku na Martinskou slavnost do školky, nebo budu muset upéct novou várku? Tím vydrží myslím, jestli se nezkazí, neztvrdnou a pod. Před rodinou si je můžu schovat :D :D :D

Katie628

12. 4. 2017 14:17

Nejlepší rohlíčky, jaké jsme kdy jedli! Dokonce i babička pekařka je chválila a chce recept. Jednoduché a výborné. Dělala jsem je tedy z hladké mouky a měla jsem jich celkem 56ks, ale náplň nestačila, dělala jsem navíc tvarohovou náplň. Těsto jsem si nechala odležet přes noc. Ale jsou prostě bezkonkurenční! :yes:<3

Jana Strnadova

14. 11. 2016 23:29

Dnes jsem konečně pekla,pomáhala mi vnučka 31/2 letá,dávala nádivku a potírala rozšlehaným vajíčkem, dělala jsem z celé dávky jen ořechovou náplń jsem použila svoji,dávám 25dk mletých ořechů,200 ml vařícího mléka,6dk cukru,6 dk medu a trochu rumu,je jí opravdu hodně, děti chtěli na jeden plech jablečný povidla a tak mi ořech.náplně ještě dost zůstalo, velice chválím recept na těsto,je opravdu famozní,už nikdy nebudu dělat jiné.:-):-K:yes::-K:-):-):yes:

R.Rose

11. 11. 2016 23:48

výborné, pro jistotu jsem dělala z poloviční dávky a pak mi to bylo líto :-D
náplň jsem dávala teda podle svého, ořechovou a makovou, udělala jsem ji hodně hustou, aby se dal vložit váleček a pak jen zamotat, těsto bylo poměrně jemné, snadno se trhalo, spíš jak na sušenky (možná to bylo tím, že jsem použila máslo a ne heru), ale při troše opatrnosti se s ním pracovalo pěkně a ta chuť :-8

Martina

11. 11. 2016 16:49

Děkujeme, opravdu vynikající. Bohužel jsme měli málo ořechů, tak jsme upekli jen z poloviční dávky. Mizí závratnou rychlostí :-D

casino

9. 11. 2016 13:45

Severinka:
Chybělo náplně?
No, ani se nedivím:-)
Na 1kg podobného těsta (což je cca zde uvedená dávka) chystávám cca 2x více náplně než je zde uvedeno:-) ale samozřejmě záleží na tloušťce těsta a množství náplně, že;-)
...a jak tak čučím, tak můj poznatek koresponduje s vaší zkušeností, že:-):-D:yes:

Severinka

9. 11. 2016 10:52

Ahoj, konečně jsem se dala do těch Tvých rohlíčků, jen se chci optat, v receptu na náplň máš 150g ořechů, já dala 200g, ale dalo mě to tak do půlky těsta:-O:-O:-O:-O jestli jsem dávala moc náplně:-O:-O:-O, no do zbytku jsem dala jabkové povidla a je to taky moc dobré:yes::yes::-p:-p

ladus31

9. 6. 2016 19:50

Také vyzkouším <3 díky :-K

Fatma

7. 10. 2015 14:10

Já dělam ze zakysane smetany jinak všecko stejně jsou křupavější a nejraději máme náplň s povidel.:-)

hosta

12. 11. 2014 12:58

|U nás včera makové - viz foto:-)) - 42 dkg hl.mouky, 1 šlehačka, kostka másla, 36 rohlíčků:-D:yes:

Irrena

12. 11. 2014 11:00

V pátek jdu na ně;-) Je to teda bomba toho omastku, ale co, musí být skvělé:yes::-p

Marta Svobodová

10. 11. 2014 08:50

Já dnes zkusím v bezlepkové variantě - s bezlepkovou moukou, tak jsem zvědavá, děkuji za uveřejnění receptu! U nás mají děti přinést na sv. Martina do školy, tak snad vyjdou :-);-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: martinske rohlicky recept na martinské rohlíčky ořechové martinské rohlíky martinské rohlíčky ze zakysané smetany recept na martinské rohlíčky martinske rohlicky recept rohlíčky svatomartinske rohlicky recept martinské rohlíčky nejlepši martinske rohličky martinske rohliky recept bratislavské rohlíčky ze zakysané smetany plněné rohlíčky ze šlehačky recept na martinské rohlíky rohličky ze zakysane smetany martinske orechove rohlicky martinovské rohlíčky martinské rohlíčky video martinsky rohlicky martinské rohlíčky ze šlehačky

Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, smetana ke šlehání, sůl, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek

TopRecepty.cz

Martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42gJ