Domácí paštika s griotkou a brusinkami

Eliza Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 33 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g másla
1 hrst brusinek (sušených)
30 ml griotky
asi 3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžička tymiánu (sušeného)
1 lžička černého pepře
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky hřebíčku (utlučeného)
1/4 lžičky badyánu (utlučeného)
1/4 lžičky zázvoru (sušeného)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.

  2. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.

  3. Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme.

  4. Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme.
    Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí paštika s griotkou a brusinkami

  • R.Rose R.Rose

    paštika je skvělá, sice jsem neměla brusinky ani griotku, zato jsem měla husí játra a portské víno a výsledek mě mile překvapil - jednoduché, rychlé, krásně ztuhla i bez želatiny, prostě mňam :-p

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Výborná paštika! :-K Určitě brzy zopakuji, kupované paštiky jsem nikdy nejedla :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Já nevím, my jsme to snědli do tří dnů.;-):-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Andrea Květová: Já paštiku hlavně zaječí vždy dávám do mrazáku! Játrová vydrží asi tři měsíce,pak se musí sníst. Z divočiny až pul roku.

    Odpovědět

  • Andrea Květová Andrea Květová(neregistrovaný)

    Dobrý den, chci se zeptat, jestli se tato paštiká dá dát i do zavařovacích skleniček a nějakou dobu uchovat v chladu, jestli ano, tak jakou dobu paštika vydrží? díky :-)

    Odpovědět

  • Lotoska Lotoska(neregistrovaná)

    Ježiš, ta vypadá luxusně! Mam na ni takovou chuť...že ji zkusím ,-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    senky: No jóó nóó...portské..;-):-K:-D Ale jistě to bude dobrounké. Dej vědět, co páteční hosté...;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Dneska druhé kolo na páteční oslavičku a snad je ještě lepší než minule:-8 možná je to tím, že už jsem se nebála dochutit podle vlastní chuti. Místo tlučeného badyánu jsem použila lžičku mletého nového koření, neuškodilo to a do hotové jsem ještě zamíchala celé, v portském odleželé brusinky :-p a přesně jsem manželovi určila, ze které misky může ochutnat:-D:-D znám ho moooc dobře:-)):-)) Jsem zvědavá,co na to páteční návštěva:-8:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Senky a Sarovko, moc mě těší, že jste vyzkoušely a že paštika měla úspěch. Díky.:-K

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Elizo, paštika chladne:-K Ochutnala jsem;-), a už nyní vím, že je jí málo:-D :yes: Místo griotky jsem použila portské (to mám doma vždy;-) ). Napadají mě další varianty, takže pokud nestihnu vyfotit tuhle, příště se to snad podaří. Díky

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, nádhera;-):yes::-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Krása:yes::yes::yes:Ukládám a vyzkouším.:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Eliza: tak na dnešní večer už ji nestihnu, ale rozhodně zkusím, vypadá fantasticky :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Hotovo, pobíhá první ochutnávka:-D:-D a úspěch:yes::yes: z vepřových jater je konzistence hutnější, ale nevadí, pomazává se po jednotlivých soustech, chuťově nemá chybu:yes::yes: díky za inspitaci:-K dovoluji si přidat foto:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    senky: Jani, po čtyřiadvaceti hodinách nakouknu - a jaké milé překvapení tady!!!...potěšila jsi mě a doufám, že si pochutnáte. :-) Děkuju za vyzkoušení.
    Ještě k barvičce - udělala ji griotka, ale musím se přiznat, že jsem ještě přicmrdla šťávu z brusinkové zavařeniny...:-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo