

Domácí paštika s griotkou a brusinkami
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g másla
- 1 hrst brusinek (sušených)
- 30 ml griotky
- asi 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžička tymiánu (sušeného)
- 1 lžička černého pepře
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky hřebíčku (utlučeného)
- 1/4 lžičky badyánu (utlučeného)
- 1/4 lžičky zázvoru (sušeného)
- sůl
Postup přípravy receptu
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.
Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.
Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme.
Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme.
Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí paštika s griotkou a brusinkami
-
Ahoj, tak jsem už po 3 dělala tuhle paštiku a je prostě luxusní, občas ji vylepším sušenými rajčaty, olivami a hlavně doma pěstovanými feferony, kterými mě zásobuje mladší syn-pěstitel. Mám, ale jeden dotaz, jak docílit, aby paštika měla více růžovou barvu? Mám ji spíše hnědou a při prvním ochutnání se rodinka moc netvářila kvůli barvě...........................ráda bych jim vyhověla. Poraďte mi. Děkuji.
-
Od te doby,co jsem zkusila tento uzasny receptik, nedelam jinou pastiku
je proste vynikajici
-
paštika je skvělá, sice jsem neměla brusinky ani griotku, zato jsem měla husí játra a portské víno a výsledek mě mile překvapil - jednoduché, rychlé, krásně ztuhla i bez želatiny, prostě mňam
-
Výborná paštika!
Určitě brzy zopakuji, kupované paštiky jsem nikdy nejedla
-
Já nevím, my jsme to snědli do tří dnů.
-
Andrea Květová: Já paštiku hlavně zaječí vždy dávám do mrazáku! Játrová vydrží asi tři měsíce,pak se musí sníst. Z divočiny až pul roku.
-
Dobrý den, chci se zeptat, jestli se tato paštiká dá dát i do zavařovacích skleniček a nějakou dobu uchovat v chladu, jestli ano, tak jakou dobu paštika vydrží? díky
-
Ježiš, ta vypadá luxusně! Mam na ni takovou chuť...že ji zkusím ,-)
-
senky: No jóó nóó...portské..
Ale jistě to bude dobrounké. Dej vědět, co páteční hosté...
-
Dneska druhé kolo na páteční oslavičku a snad je ještě lepší než minule
možná je to tím, že už jsem se nebála dochutit podle vlastní chuti. Místo tlučeného badyánu jsem použila lžičku mletého nového koření, neuškodilo to a do hotové jsem ještě zamíchala celé, v portském odleželé brusinky
a přesně jsem manželovi určila, ze které misky může ochutnat
znám ho moooc dobře
Jsem zvědavá,co na to páteční návštěva
-
Senky a Sarovko, moc mě těší, že jste vyzkoušely a že paštika měla úspěch. Díky.
-
Elizo, paštika chladne
Ochutnala jsem
, a už nyní vím, že je jí málo
Místo griotky jsem použila portské (to mám doma vždy
). Napadají mě další varianty, takže pokud nestihnu vyfotit tuhle, příště se to snad podaří. Díky
-
Eli, nádhera
-
Krása
Ukládám a vyzkouším.
-
Eliza: tak na dnešní večer už ji nestihnu, ale rozhodně zkusím, vypadá fantasticky