Chřest (nejen) s vejcem
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,05 g |
Tuky | 192,10 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 13,31 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2021 10:21
Chřest je právě ta zelenina, kde záleží opravdu na úpravě, a to i v detailech. Dá se připravit tak, že je to lahůdka, s žádnou jinou zaleninou nesrovnatelná, dá se udělat i tak, že jídlo je fádní a bez chuti. A to i přesto, že jste si na jeho přípravě dali záležet.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
4. 6. 2020 03:27
R.Rose: ...děkuji za komentář, jsem rád, že Vám byl recept inspirací
22. 5. 2020 15:02
v rámci chřestové sezóny jsem hledala nějakou jednoduchou úpravu, kde by chřest vynikl... tohle byla skvělá volba, s novým bramborem, anglickou slaninkou (já teda strkám na pečicí papír do trouby), i s tím vajíčkem - otestovala jsem váš tip s fólií a super - konečně vejce jak má být, tekutý žloutek a ztuhlý bílek (btw dokonalé pro mou potřebu, kdy jich vařím 10 najednou )
20. 5. 2018 13:14
casino: ale zaznělo, ráčí se opakovat
20. 5. 2018 12:18
Ještě ad. zatracené vajco
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
20. 5. 2018 11:17
Jana Dorazinová-Remková: dovolím si nesouhlasit spíš si myslím, že se naprosto zbytečně chřest připravuje moc složitě a nenechá se vyniknout....třeba obalení chřestu v trojobalu a usmažení já osobně považuji za omyl ( nechci napsat kulinářské zvěrstvo...). Buď na pařáčku nebo do vody špetku soli, špetku cukru, trochu citronové šťávy a kousíček másla, podávat s holandskou omáčkou nebo jen máslo a strouhnout pecorino/parmezán, nebo utřít vařené žloutky s maličko kaprlat, povolit trochou smetany, přelít chřest, posypat nasekanými bílky a maličko pažitky....To z kedlubny natož květáku opravdu nejde
20. 5. 2018 10:00
Eja57: ...ano, přesně tak, do olejem potřené fólie, osolené, zavázané házíme do vroucí vody po více kusech ...časově nenáročné, nikdy se nerozloží a protože jsem si dělal do foroty i na večerní topinky s křenem, tak jsem to sfoukl všechno najednou ...pokud jich nedělám jako pro regiment, dělám stejným způsobem jako hosta
20. 5. 2018 07:34
tejaja: ano, postupně jsem přidávala různé "vychytávky", trochu octa do vody, vír určitě, já ještě malou naběračku, kterou ponořím do vařící vody, klepnu do ní vajco, vyklopím do toho "víru", zatočím, vyndám naběračku, no a ta poslední vychytávka je VYPNOUT....dle velikosti vajíčka nechat tak 5 minut, vylovit a hotovo.... nechci přidávat k receptu fotku s vajcem od jiného receptu, tak ho sem vložím, bo je moc dobrý....
20. 5. 2018 07:34
Mně se nejlépe osvědčil tento postup, povedou se vždycky:
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
20. 5. 2018 07:15
Eja57: Práve minule som čítala jednu vychytávku. Vriacu vodu s octom, ako píšeš, vareškou poriadne rozmiešať, čím sa vo vode urobí vír. A vajíčko rýchlo vyklepnúť do toho víru. Tak sa bielok omotá sám. Ale zatiaľ som to neskúšala.
20. 5. 2018 06:39
recepty73: zkoumám to ztracené vajco .... je dělané způsobem "vejce do mikroténu nebo něčeho podobného, zatočit jako pytlíček, uvařit" ?... nebo se mýlím? je takové hezké kulaťoučké a nahoře vidím ty rýhy od toho pytlíčku....
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
19. 5. 2018 16:57
recepty73: Přesně tak!!! A přeci to nevyhodím, že .. Vaření je krásná věc, ale někdy i řehole
19. 5. 2018 16:55
Jana Dorazinová-Remková: ...nápodobně, proto to vejce a slaninka ...ale víš jak je zdravej?! ...a taky, co máš pořád vařit? ...pestrost na talíři mám rád, přece nebudu dokola dělat jen řízky, omáčky, knedlo-zelo...
19. 5. 2018 16:46
Moc hezký obrázek, ale popravdě, já mívám chřest docela často, nosí mi ho kamarádka ze zahrady a že by to bylo něco tak extra, no, řekla bych lepší kedluben a možná ani to ne. Mám raději ten zelený, že se nemusí loupat. Vždycky se snažím ho upotřebit, protože když vidím v obchodě ty ceny, točí se mi hlava . Ale jak říkám, snad bych si raději upravila květák, nebo kedluben.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 9 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 9 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 10 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 11 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty chřest recept chřest s vejci chřest svejcem chřest s vejcem chrests vejci recepty recepty chrest zelený chřest recept ztracené vejce chřes s s vejci vejce s chřestem recepty recepty s chrestem zeleny chrest s maslem a vejcem recepty z chřestu zelený chřest recepty recept na chřest
Suroviny: chřest zelený, vejce, slanina anglická, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, bylinky
Chřest (nejen) s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pZA
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)