Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaldoun

Máte rádi staročeské recepty? Pak rozhodně musíte vyzkoušet kaldoun. Proslavila ho Magdalena Dobromila Rettigová. Tradiční recept na sytou a hřejivou polévku, ve které využijete všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z kachny nebo jiné drůbeže.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 145 min

185 min (40 min příprava + 145 min tepelná úprava)

3. 6. 2012 15:35

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 074 kJ / 2 169 kcal
Bílkoviny90,46 g
Tuky108,11 g
Vláknina38,26 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,16 g
Sacharidy194,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z kuchařky: ZAPOMENUTÉ POKLADY ČESKÉ KUCHYNĚ, ANEB JAK TO TA BABIČKA TENKRÁT VAŘILA...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bosana

11. 11. 2023 14:44

Úžasný, děkuji babičkám i autorovi. :yes:

magdalenka magdalenka

28. 1. 2017 17:33

casino: gágorky!:-D

casino casino

28. 1. 2017 16:42

makahari:
To co popisujete jsou "kaldounky":-)
No, čert ví co bylo dříve - zda kaldounky, či kaldoun;-)

makahari

28. 1. 2017 15:53

Zapomněla jsem zdůraznit, že než se špejle vytáhne z té ruličky, zlehka přimáčkne trubelku k válu, aby se nerozmotala.

makahari

28. 1. 2017 15:36

Maminka nás naučila dávat do kaldounu "trubelky". Tenhle výraz už snad nikdo nezná, i když se jedná o nudlové těsto, rozválené (na tlouštku nudlí nebo flíčků) a nakrájené zoubkovaným rádýlkem na čtverečky cca 1,5x1,5 cm a pak přiložit špejli na jeden roh čtverečku a přes špejli stáčet do trubičky k protilehlému rohu.

R.Rose R.Rose

11. 11. 2016 23:44

super... dneska jsem vařila z husy :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 6. 2012 23:35

:-p+5:yes:

rebeka rebeka

6. 6. 2012 22:45

jo jo, copak naše ba a prababičky;-):-) ty uměly:yes::yes:
krása:-K:-K;-):-):yes::yes:

Dana61

4. 6. 2012 15:29

hmmmmm voňavý kaldoun - mňam :yes::-D dělám a vím:-p

nofrona

3. 6. 2012 16:40

:-O moc povedený recept i polévečka +2:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 6. 2012 16:01

tak jsi mi připomněla mou babičku,jako kdyby Ti recept ona sama diktovala ;-):-pi fotka byla, jako z jejího talíře, musím si celý tento podrobný recept uložit, pěkně jsi to popsala;-):-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kaldoun kachní kaldoun kaldoun podle pohlreicha kaldoun recept kachní kaldoun recept polévka kaldoun husí kaldoun pohlreicha kaldón recept na kaldoun kureci kaldoun kalgoun kachní kaldoun pohlreich husí polévka kaldoun kaldoun pohlreich recept kaldoun caldoun kachni kaldon recepty kaldoun polévka kaldoun recept recepty na vaření kaldoun

Suroviny: vývar kachní, mrkev, celer, petržel, cibule, mouka hladká, máslo, sůl, pepř mletý, voda, skelet kachní, mrkev, celer, petržel, cibule, česnek, petrželka, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, játra kachní, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, majoránka čerstvá, máslo, strouhanka, mouka hrubá, vejce, voda

TopRecepty.cz

Kaldoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VoJ9