Den pirohů
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Vedle běžných sýrových kultur se na výrobě oblíbených plísňových sýrů nezastupitelně podílí ušlechtilé plísňové kultury, nejčastěji z rodu… Číst dál
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou… Číst dál
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu… Číst dál
Někdy nás "jen" honí obyčejná mlsná, a tak si dáme kousek sladkého, jindy bychom rádi poseděli u kávy – a řez dobrého krémového moučníku chvíle… Číst dál
V tento den se oslavují po celém světě výhody konzumace vajec Vejce obsahují plnohodnotné bílkovin, nezbytných vitamíny i minerály, proto je ocení… Číst dál
Od začátku pěstování obilí do doby, než byl upečen první chleba uplynulo hodně času. Nekvašený chléb v podobě například chlebových placek se… Číst dál
Podle zprávy OSN zaměřené na potravinovou situaci za rok 2021 na celém světě uléhalo hladových 828 milionů lidí. Právě z tohoto důvodu byl do… Číst dál
Těstoviny jsou považovány za typicky italský pokrm, pravděpodobně však v Itálii nevznikly. V průběhu let se podoba těstovin měnila, ale v takové… Číst dál
Název cupcake, používaný pro drobné dortíky s vysokou čepičkou krému nahoře, známe již od poloviny 19. století. Tehdy se ale pekly v malých hrníčcích… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
Jak na maďarské bramborové langoše: Podle originálního receptu jsou uvnitř krásně měkké a zvenku křupavé
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán