Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
18. 3. 2021 Vaření
S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení přírodního tofu
- 50 gramů jarní cibulky
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Vajíčková pomazánka se srýem cottage
Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek sýru cottage
- 2 vejce
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Tvarohová pomazánka s křenem
Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!
Co budeme potřebovat:
- 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 4 vejce
- pažitku
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Byliny v kuchyni: Jak snadno vypěstovat pažitku? Vitamínová bomba u vás nesmí chybět
Ředkvičky jsou poslové jara. Pikantní zelenina původem z Asie vás osvěží i ozdraví
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Kadeřávek snese mrazy a sklízí se celou zimu. Jak jej připravit, abychom si pochutnali
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Voňavé pracny nesmí na vánočním stole chybět. Kdy je upéct, aby se správně rozležely?