Den trhaného vepřového masa
Národní den
Den trhaného vepřového masa připadá každoročně na 12. října. Připravit tento typicky americký pokrm není žádná věda. Nejlepšího výsledku dosáhneme pomalým upečením nebo grilováním kořeněné vepřové plece tak dlouho, až se maso doslova rozpadá a lehce pomocí vidličky či speciálních “drápů” na trhání masa oddělíme jednotlivá vlákna od sebe.
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu, je také velmi prospěšné našemu zdraví. Jeho biologická hodnota je dokonce vyšší než u hovězího masa. Obsahuje vitamíny skupiny B a velké množství železa, draslíku, selenu a zinku.
Jak připravit trhané maso?
Pokud nemáte gril, maso jednoduše upečete v troubě nebo v pomalém hrnci.