Den milovníků burgerů
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál
Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál
Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál
Čokoláda patří k hříšnému pokušení, které poprvé okusili Evropané již v 16. století. Od té doby prošla mnohými chuťovými experimenty a variacemi, od… Číst dál
Muffiny [mafiny] svým původem pochází z Walesu, kde vypadaly spíše jako placičky připravené z kynutého těsta, do kterých se dávalo "co dům dal".… Číst dál
V Americe je to třešňový pie [páj] z křehkého máslového těsta, kterým vytvoříme na povrchu typickou mřížku. Ve Francii je to koláč připomínající naši… Číst dál
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci… Číst dál
Tento původně mexický koktejl, který můžeme ochutnat hned v několika verzích, patří mezi 10 nejoblíbenějších drinků na světě. Pokud si margaritu… Číst dál
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod
Jak na perfektní zapečené brambory, aby byly uvnitř šťavnaté a zvenku křupavé? Vláčnost zajistí smetana, o křupavost se postará sýr
10 nejlepších kuchařek pod stromeček: Hříšná čokoláda, atlas chutí celého Česka nebo knedlíkový speciál vás nadchnou