Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

únor
22

Den bavorských bílých klobás


Den bavorských bílých klobás
Zdroj: Pixabay

Národní den

Typická bavorská specialita - bílá klobása, vyrobená nejčastěji z kombinace vepřového a telecího masa, slaví svůj den právě 22. února. Že jste ji ještě neochutnali? Můžete to napravit právě dnes, chuť bílé bavorské klobásy opravdu stojí za to.

Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci bychom si ji totiž měli objednávat jedině během dopoledne. Bílé klobásy dostaneme nejčastěji v porcelánové nádobě s horkou vodou, díky které zůstanou po celou dobu snídaně krásně horké. Tuto dobrotu můžeme zakousnout preclíkem sypaným hrubozrnnou solí a zapít sklenicí skvěle vychlazeného piva. Skvělá je k nim také nasládlá bavorská hrubozrnná hořčice. Jen opravdoví fajnšmekři vědí, že střívko, do kterého se klobásky plní, se nejí, a mělo by tedy po dojedení celého pokrmu zůstat ležet na talíři.

Oblíbené grilovací klobásy

Známou obdobou bílých bavorských klobás jsou grilovací, které jsou klasickým bílým velmi podobné, ale hodí se spíše k zapékání nebo grilování. Můžeme je připravit zapečené s bramborami a česnekem, nebo smažené v trojobalu a podávané s hebkou bramborovou kaší. Jako chuťovka k vínu či pivu jsou skvělé zapečené v listovém těstě. Tak neváhejte, a zkuste si jednu z těchto dobrot připravit doma!

 

Kdo by neměl promeškat Den bavorských bílých klobás?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie