Den polévky z krůtího krku
Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do… Číst dál
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Číst dál
Mrkev v syrovém stavu obsahuje nejen vitamíny, ale i vlákninu. Kdo by nechtěl chroupat mrkev jen tak, může ji zpracovat naslano i nasladko. Je velmi… Číst dál
Tento pokrm zvaný Cordon bleu [kordon blé], často chybně psaný v restauracích jako Gordon bleu, je plněný řízek původem z Francie. Jmenuje se po… Číst dál
Kromě toho, že polévky zasytí a dodají tělu potřebné živiny, se započítávají do pitného režimu. A třeba takový silný slepičí vývar pomůže zatočit s… Číst dál
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Číst dál
Špagety carbonara jsou nejspíše nejznámější těstoviny na světě a Italové jsou na něj jaksepatří hrdí. I proto mají svůj svátek. Jde o jídlo… Číst dál
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst dál
Jako Češi patříme k hrdému národu pivařů a to právem, české pivo se totiž řadí mezi nejchutnější piva na světě a každoročně se u nás vypije 135 litrů… Číst dál
Mexická kuchyně je známá svou barevností, exotickými chuťovými kombinacemi a množstvím voňavého místního koření. To vše se spojuje i v tomto… Číst dál
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Sedm podivných středověkých jídel: Pečená kočka, polévka ze zmijí nebo nadívaný ovčí penis bývaly tehdy na stole běžně
VIDEO: Eliška testuje pražské jídelny. Hotovky kolem stovky příjemně překvapily, připlatíte si jen v centru
Pět nejlepších jídel z červené řepy: Jak na dokonale krémový hummus, rizoto s řepou nebo řepové carpaccio