Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Becherovka

yanull yanull

Becherovka je nejznámější hořký bylinný likér, jehož výrobní recepturu znají pouze dva lidé, a ta je přísně střežená. Vyváží se do 40 zemí světa. Servíruje se jako aperitiv nebo digestiv, dají se z ní připravovat i koktejly, např. Beton. Becherovka je oblíbená barmany, vysloužila si přezdívku 13. pramen.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vídeňský řízek

Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál

Vídeňský řízek

Viněgret

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál

Vinná klobása

Vinný ocet

Bílý a červený vinný ocet, každý se svou specifickou chutí, se hodí nejvíce do studené kuchyně jako… Číst dál

Višně

Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které… Číst dál

Višně

Vlašské ořechy

Vlašský ořech je plod ořešáku královského. Nápadná podobnost plodu ořechu s lidským mozkem není… Číst dál

Vlašské ořechy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli