Frapování
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál
Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál
Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i… Číst dál
Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál