Musaka

Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa a bešamelu, proložené rajčaty. Maso může být hovězí, jehněčí nebo skopové. Musaka má různé varianty, nejznámější je řecká.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa a bešamelu, proložené rajčaty. Maso může být hovězí, jehněčí nebo skopové. Musaka má různé varianty, nejznámější je řecká.
Tento salát se od klasického liší tím, že v něm není majonéza. Do zálivky se dává vývar, olej, ocet… Číst dál
Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál
V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál
Vinný kámen vzniká přirozenou chemickou reakcí na dně sudu nebo v láhvi vína. Na pečení ho už… Číst dál
Bílý a červený vinný ocet, každý se svou specifickou chutí, se hodí nejvíce do studené kuchyně jako… Číst dál
Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál