Smetanové rizoto

sebena Kuchařka: sebena

4 porce Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

400g rýže (v suchém stavu)
400g libového vepřového masa
1 cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
200 ml smetany 33%
2 dcl bílého vína
zeleninový (nebo jiný) vývar
sýr parmezánového typu
zelené bylinky na posypání (petrželka, pažitka ap.)
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.

  2. Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.

  3. Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 283 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové rizoto

  • petromilab petromilab

    Co s těma paprikama?

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Měla bych dotaz kolik toho vývaru - jaké množství? Nebo také 2 dcl jak vína? Děkuji

    Odpovědět

  • Amelies Amelies(neregistrovaný)

    Uvareno jednoduse, rychle a vysledek byl moc dobry. Diky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rizoto máme rádi a tenhle recept se mi líbí:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • majka11 majka11

    tak toto vyzerá úžasne,:yes:robievam podobné,bodík:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    krásný rcp.:-K;-):-O:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka:díky,mrknu po ní:-K

    sebena:i tobě díky,tohle se mi mooc líbí,určitě vyzkouším a dám vědět;-):-)

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Rebeko použila jsem rýži natural (jinou jsem doma neměla) ale na rizoto se nejlíp hodí Arborio je to kulatozrná rýže a obsahuje hodně škrobu který se během vaření vylučuje a vytváří takový jakoby krém nebo nevím jak to popsat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: stopro Albert a Kaufland :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zizala:děkuji:-K tak já ji zakoupím taky..doufám,že je běžně k mání...nebo ne:-O:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    rebeka: Já jsem si koupila Arborio, to prý je na krémová rizota. Jsem na to zvědavá:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zizala:a jakou,smím-li se ptát..myslím tu rýži;-):-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krémové rizoto jsem ještě nedělala, ale rýži už jsem si na to koupila :-)):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fíhá:-O:-O:-O to vypadá hezky:-K a moc:yes::yes:
    už mám uloženo;-)
    je jedno,jaký druh rýže použiju nebo raději nějaký "spešl":-?

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Spagetko díky za upozornění vůbec jsem si nevšimla že jsem tam neudedla množství smetany, už je to opravené;-)
    1974andrea mě to přišlo s tou smetanou akorát;-) tak máslo ani parmezán jsem tam nevmíchavala to dělám takhle u klasického italského rizota.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smetanové rizoto rizoto se smetanou italske smetanove rizoto smetanové houbové rizoto smetanové rizoto recept recept na smetanove rizoto zeleninové rizoto se smetanou smetanové rizoto s houbami italské rizoto se smetanou houbové rizoto se smetanou smetanovy rizoto rizoto na smetaně rizoto smetanové recept smetanové rizoto rizoto houbové smetanové rizoto smetanové rizito rizoto smetana smetanové ryzoto smetanové risoto