Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové rizoto

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání dobře dochucené kulatozrnné rýže stojí za famózní výsledek.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 033 kJ /
2 876 kcal
Bílkoviny122,32 g
Tuky87,02 g
Vláknina18,56 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy362,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nasekaný najemno a opékáme do zlatova. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit. Krok 3: Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme. Krok 4: Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.

TIP: Jaké jsou druhy rýže

Zveřejněno 15. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ89

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ89

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Co s těma paprikama?

Měla bych dotaz kolik toho vývaru - jaké množství? Nebo také 2 dcl jak vína? Děkuji

Uvareno jednoduse, rychle a vysledek byl moc dobry. Diky.

Rizoto máme rádi a tenhle recept se mi líbí:-p+12:yes:

tak toto vyzerá úžasne,:yes:robievam podobné,bodík:-)

krásný rcp.:-K;-):-O:yes:

spagetka:díky,mrknu po ní:-K

sebena:i tobě díky,tohle se mi mooc líbí,určitě vyzkouším a dám vědět;-):-)

Rebeko použila jsem rýži natural (jinou jsem doma neměla) ale na rizoto se nejlíp hodí Arborio je to kulatozrná rýže a obsahuje hodně škrobu který se během vaření vylučuje a vytváří takový jakoby krém nebo nevím jak to popsat.

rebeka: stopro Albert a Kaufland :yes:

zizala:děkuji:-K tak já ji zakoupím taky..doufám,že je běžně k mání...nebo ne:-O:-?

rebeka: Já jsem si koupila Arborio, to prý je na krémová rizota. Jsem na to zvědavá:-)

zizala:a jakou,smím-li se ptát..myslím tu rýži;-):-?

Krémové rizoto jsem ještě nedělala, ale rýži už jsem si na to koupila :-)):yes:

fíhá:-O:-O:-O to vypadá hezky:-K a moc:yes::yes:
už mám uloženo;-)
je jedno,jaký druh rýže použiju nebo raději nějaký "spešl":-?

Spagetko díky za upozornění vůbec jsem si nevšimla že jsem tam neudedla množství smetany, už je to opravené;-)
1974andrea mě to přišlo s tou smetanou akorát;-) tak máslo ani parmezán jsem tam nevmíchavala to dělám takhle u klasického italského rizota.

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
smetanové rizoto, rizoto se smetanou, italske smetanove rizoto, smetanové houbové rizoto, smetanové rizoto recept, recept na smetanove rizoto, zeleninové rizoto se smetanou, smetanové rizoto s houbami, italské rizoto se smetanou, houbové rizoto se smetanou, smetanovy rizoto, rizoto na smetaně, rizoto smetanové, recept smetanové rizoto, rizoto, houbové smetanové rizoto, smetanové rizito, rizoto smetana, smetanové ryzoto, smetanové risoto

Suroviny:
rýže, maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, česnek, sůl, pepř mletý, olej, smetana 33%, víno bílé, vývar zeleninový, sýr, bylinky

Přidat fotografie receptu