

Smetanové rizoto
Suroviny 4 porce
- 400g rýže (v suchém stavu)
- 400g libového vepřového masa
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
- 200 ml smetany 33%
- 2 dcl bílého vína
- zeleninový (nebo jiný) vývar
- sýr parmezánového typu
- zelené bylinky na posypání (petrželka, pažitka ap.)
Postup přípravy receptu
Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.
Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.
Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanové rizoto
-
Co s těma paprikama?
-
Měla bych dotaz kolik toho vývaru - jaké množství? Nebo také 2 dcl jak vína? Děkuji
-
Uvareno jednoduse, rychle a vysledek byl moc dobry. Diky.
-
Rizoto máme rádi a tenhle recept se mi líbí
+12
-
tak toto vyzerá úžasne,
robievam podobné,bodík
-
krásný rcp.
-
spagetka:díky,mrknu po ní
sebena:i tobě díky,tohle se mi mooc líbí,určitě vyzkouším a dám vědět -
Rebeko použila jsem rýži natural (jinou jsem doma neměla) ale na rizoto se nejlíp hodí Arborio je to kulatozrná rýže a obsahuje hodně škrobu který se během vaření vylučuje a vytváří takový jakoby krém nebo nevím jak to popsat.
-
rebeka: stopro Albert a Kaufland
-
zizala:děkuji
tak já ji zakoupím taky..doufám,že je běžně k mání...nebo ne
-
rebeka: Já jsem si koupila Arborio, to prý je na krémová rizota. Jsem na to zvědavá
-
zizala:a jakou,smím-li se ptát..myslím tu rýži
-
Krémové rizoto jsem ještě nedělala, ale rýži už jsem si na to koupila
-
fíhá
to vypadá hezky
a moc
už mám uloženo
je jedno,jaký druh rýže použiju nebo raději nějaký "spešl" -
Spagetko díky za upozornění vůbec jsem si nevšimla že jsem tam neudedla množství smetany, už je to opravené
1974andrea mě to přišlo s tou smetanou akoráttak máslo ani parmezán jsem tam nevmíchavala to dělám takhle u klasického italského rizota.