Suroviny pro 1
4 velké až 8 menších
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 304 kJ / 2 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,60 g |
Tuky | 42,63 g |
Vláknina | 20,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 387,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky.
Krok 3: Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou.
Krok 4: Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190 °C, klasické pečení 210 °C. Pečeme zhruba 20-25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na naší troubě.
Krok 5: Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Moje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagetka recept,
recepty na bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
brambory,
sůl,
voda,
olej,
droždí čerstvé
Komentáře (8)
MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.