Vesnické bagety

Merylas Kuchařka: Merylas

4 velké až 8 menších Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g grahamové mouky
150 g vařených studených brambor
2 lžičky soli
270 g vlažné vody (množství se může nepatrně lišit)
3 lžíce oleje
18 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky. Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou. Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190°C, klasické pečení 210°C. Pečeme zhruba 20 - 25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na troubě.

  3. Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Do těsta jsem už zkoušela přidat i cca 30 g slunečnicového semínka, můžete vyzkoušet.

Tyto bagety jsou vláčnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vesnické bagety

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    maris: Maruško, děkuji za vyzkoušení a foto. :yes: Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Merylas: Maruško, dnes došlo na Tvé bagetky, jen jsem je ale udělala jako bulky, místo grahamové mouky jsem dala špaldovou celozrnnou, jsou výborné. Dovolila jsem si přidat fotku:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Merylas: děkuju, zkusím asi tu špaldovou nebo se podívám po té grahamové;-):-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    maris: Maruško, grahamová mouka jde nahradit pšeničnou celozrnnou. Grahamová je taktéž pšeničná celozrnná, ale obsahuje navíc otruby a to je jediný rozdíl. Kupuju ji ve Zdravé výživě. Z těch dvou mouk které máš k dispozici, bych použila špaldovou, obzvlášť, pokud je taky celozrnná. Tu zase moc nepoužívám já, tak nevím přesně, jaké druhy jsou v nabídce. :-) Pokud bys dala žitnou, tak to už bude chutnat víc "chlebově". Při záměně mouk se ale může trochu lišit množství použité vody. Některé mouky jsou více "žíznivé". :-) A díky za zájem.:-K

    MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Maruško, moc se mi bagetky líbí, grahamovou mouku ale nemám, můžu dát třeba špaldovou nebo žitnou ? Já s pečením nemám moc zkušeností, grahamovou mouku jsem ještě neměla a tak nevím, jestli jde nahradit:-8

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Vypadají skvěle :yes: někdy zkusím :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: bageta recept bagetka recept recepty na bagety

Zapomněl/a jsem heslo