Panýrování

Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.
Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál
Krupice je obilný výrobek, který vznikne mletím obilí. Je jí několik druhů: hrubá, jemná, jemná… Číst dál
I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství… Číst dál
Křížaly jsou sušené plátky jablek, zbavené jadřinců a stopek. Sušeným hruškám se říká štěpány.… Číst dál
Kukuřice setá se od pradávna používá zejména jako potravina. V lidovém léčitelství je užitečná jako… Číst dál
Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace.… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál