Nutriční hodnoty (Báječný perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 663 kJ / 3 983 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,66 g |
| Tuky | 157,62 g |
| – nasycené | 21,75 g |
| – nenasycené | 126,38 g |
| –– mononenasycené | 87,55 g |
| –– polynenasycené | 38,83 g |
| ––– omega 3 | 10,72 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 311 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 548,77 g |
| – cukry | 249,01 g |
| ––– laktóza | 21,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1,5-2 hrnky 1,5-2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 437.5 ml |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| hrst hrst sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |