Nutriční hodnoty (Báječný perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 663 kJ / 3 983 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,66 g |
Tuky | 157,62 g |
– nasycené | 21,75 g |
– nenasycené | 126,38 g |
–– mononenasycené | 87,55 g |
–– polynenasycené | 38,83 g |
––– omega 3 | 10,72 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 311 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 548,77 g |
– cukry | 249,01 g |
––– laktóza | 21,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1,5-2 hrnky 1,5-2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 437.5 ml |
hrst hrst rozinek | Rozinky | |
hrst hrst sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |