Nutriční hodnoty (Koláč s jablečnou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 225 kJ / 4 834 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,38 g |
| Tuky | 31,09 g |
| – nasycené | 8,50 g |
| – nenasycené | 14,68 g |
| –– mononenasycené | 7,45 g |
| –– polynenasycené | 7,24 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 74,20 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 464 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 1 023,21 g |
| – cukry | 523,87 g |
| ––– laktóza | 2,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 Hera | Margarín | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 2 kg 2 kg jablek (nahrubo nastrouhaných) | Jablko čerstvé | 2000 g |
| 3 3 vanilkové pudinky (prášek) | Puding v prášku | 120 g |
| 10 lžic 10 lžic cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 30 g |
| tuk a mouka na přípravu plechu | Mouka pšeničná hladká |