Grippen křídla

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1 hodina 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1 hodina 2 názory

Suroviny 4 porce

1 kg kuřecích křídel (nebo 4 na porce)
4 PL sójové omáčky
4 PL ostrého kečupu
4 KL Sambal Oelek chilli pasta
4 stroužky česneku
1/2 KL soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křídla opereme, obereme od případného peří. Dáme do misky se všemi ingrediencemi, důkladně promícháme, aby byl obalen každý kousek a necháme hodinu marinovat.

  2. Troubu rozpálíme na 190 stupňů.
    Na plech dáme pečící papír a lehce ho stříkneme olejem ve spreji, nebo potřeme olejem.

  3. Křídla na plech uložíme rukou, v žádném případě nevysypeme. Zbytek marinády slijeme do kastrolu a na sporáku necháme přejít varem. Po půlhodině křídla otočíme a potřeme převařenou marinádou. Pečeme ještě zhruba 20 minut.

  4. Podáváme s bramborami, rýží, chlebem a beraními rohy.

Komentáře k receptu Grippen křídla