Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka - moje)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 598 kJ / 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 33,00 g |
| – nasycené | 21,30 g |
| – nenasycené | 9,90 g |
| –– mononenasycené | 9,00 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 60,00 g |
| Cholesterol | 108 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 41,40 g |
| – cukry | 11,40 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g šťovíku | Šťovík listy čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 700 ml 700 ml vody (nebo vývaru) | Voda | 700 ml |
| 300 ml 300 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| polévkové koření (dle chuti) | Polévkové koření tekuté | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 2 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |