Sýrová terinka

Studená kuchyně Doba přípravy: 4 hodiny 9 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 4 hodiny 9 názorů

Suroviny 10 porcí

300 g Lučina
250 g tvaroh polotučný
100 g šunka delší plátky
5 ks vejce
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo.

  2. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí překrýt potom terinku.

  3. Dáme polovinu hmoty, přidáme vejce a druhou polovinu hmoty.

  4. Překryjeme šunkou a pěkně zmáčkneme. Překryjeme přečnívající folií a dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.

  5. Na obrázcích je s anglickou slaninou a ostrou feferonkovou pastou. Postup stejný.

Poznámka od kuchařky

Trochu si s tím hraji a hledám různé chutě.Je to skvělé a fantazii se meze nekladou.Dneska jsem dělal se šunkou,ale do směsi jsem dal křen a feferonovou pastu a ještě jsem to vyložil tostovým sýrem.Vynikající s jakýmkoliv pečivem.

Komentáře k receptu Sýrová terinka

Tématické fráze: terinka recept co je terinka syrova terynka tvarohovo sýrová terina recept terinka sýrové mísy levně sýrová zeleninová terinka terinka studená kuchyně terinka syeova roláda srnčí terinka terinka rezy zeleninová terinka sýeová terinka sýrová terinka s vejci kuřecí terinka se zeleninou a šunkou