

Boloňské špagety
Suroviny 4 porce
- 300 g mletého hovězího masa
- 500 g krájených rajčat z konzervy
- 90 g rajčatového protlaku
- špagety
- sýr parmezán
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- mletá paprika
- bazalka
- tymián
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme hovězí maso.
Za občasného míchání restujeme maso 8-10 minut.
Přidáme krájená rajčata a protlak a dochutíme solí, pepřem a paprikou.
Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 15 minut.
Dle chuti můžeme přidat tymián a bazalku.
Připravené špagety zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Boloňské špagety
-
Dělám téměř stejně, jen už nesypu sýrem, jinak u nás tato dobrota nikdy nezbyde
-
Super
kluci se jen olizovali
-
Uvařeno, snězeno, bodík přidělen
-
+2
Hezky připravená klasika
-
Nikolko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás a s námi líbilo
Receptů na Boloňské špagety je tu dost, ale protože si nová, dávám ti 1.vstupní bod