Nutriční hodnoty (Řecké opečené brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 195 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,28 g |
| Tuky | 37,31 g |
| – nasycené | 18,23 g |
| – nenasycené | 16,64 g |
| –– mononenasycené | 14,40 g |
| –– polynenasycené | 2,25 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 32,92 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 219,28 g |
| – cukry | 16,44 g |
| ––– laktóza | 1,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 2 2 malé cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 1 svazek 1 svazek zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 100-150 g 100-150 g balkánského sýra (nebo sýr feta) | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 125 g |
| několik několik sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý |