Nutriční hodnoty (Rýžová polévka pro začátečníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,25 g |
| Tuky | 19,54 g |
| – nasycené | 9,22 g |
| – nenasycené | 7,82 g |
| –– mononenasycené | 3,94 g |
| –– polynenasycené | 3,89 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 3,83 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 108,70 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vývaru (jakýkoliv) | Vývar masový | 1500 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibulka s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |